Monster Truck komt begin 2016 met nieuw album

Facebookrssmail

monster truckDe Canadese hard rockende “juggernaut” Monster Truck, brengt zijn nieuwe album Sittin’ Heavy uit op 19 februari 2016 bij hun nieuwe label Mascot Records/Mascot Label Group (Black Stone Cherry, Black Label Society, Joe Bonamassa) in Europa en bij Dine Alone Records voor de rest van de wereld.

Sittin’ Heavy is 11 tracks vol gas met heavy rock die verder gaat waar het met een Juno Award genomineerd Furiosity uit 2013 ophield. Nadat hun debuut album 2 jaar geleden uitkwam hebben ze hun zinnen gezet om Hamilton, Ontario op de rock ‘n’ roll kaart te zetten door constant te touren door Europa, de US en Canada, waarbij ze Gun’s n Roses, Slash, Alice in Chains, ZZ Top, Buckcherry, Rival Sons en Vista Chino supporten en ook speelden op Hammerfest en het Download Festival.

Moddervette Monster Truck productie

Eric Ratz (Billy Talent, Three Days Grace en Cancer Bats ) zat opnieuw achter de knoppen als co-producer en bewijst met deze moddervette productie dat hij een hele grote gaat worden.

De nieuwe CD is een muzikaal statement dat wederom alle elementen bevat waardoor Monster Truck zich heeft kunnen onderscheiden van andere bands; groove, sludge, stoner rock, grunge en vintage geluiden samengesmolten tot een monster-sound.

Al die maanden “on the road” hebben hun vruchten afgeworpen; door goed om zich heen te kijken en goede ideeën te absorberen hebben ze zich als band kunnen verbeteren. “Touring the last record we’ve been privileged to play with a lot of great headlining acts,” zegt gitarist Jeremy Widerman. “For instance, when we opened for Slash we would pick up on how accurately he controls the Wah pedal, and we wanted to include some of that in our own songs. Or touring with Alice In Chains and watching their vocal harmonies and realising that we needed to strengthen up in that area – so we did. There are so many little ways to hone our sound.”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ