Peace Killers – Peace Killers

Facebookrssmail

peace killers album coverAls je de hoes van het titelloze debuutalbum van Peace Killers oppakt staart een bizon je recht in je ogen. Die bizon kan symbool staan voor de muziek van deze uit Sacramento Californië afkomstige band: “Savage and In your face!” Op hun Facebookpagina zeggen de heren van Peace Killers over zichzelf: “Peace Killers is a fourpiece rockband from Sacramento CA who take pleasure in reviving rock’s filthy past”.

De bandleden van Peace Killers hebben gezamenlijk meer dan 40 jaar ervaring in verschillende punk-, hardrock- en metalbands. De heren noemen invloeden die variëren van Fleetwood Mac tot Fu Manchu, Red Fang, Thin Lizzy en Motörhead. Deze brede achtergrond zorgt voor een gevarieerd geluid op ‘Peace Killers’.

Album opener ‘Devil’s Daughters’ met zijn   door een moddervette basriff gedreven rauwe bluesrock doet mij denken aan Helmet en de sludge rockers van Komatsu. In ‘Feast on FistiCuffs’ gaat het tempo zo mogelijk nog een tandje omhoog. In ‘Heavy Days Moon’ gaat het tempo weliswaar wat naar beneden, maar de loodzware stoner riffs en de aggressieve vocalen maken het tot een van de hardste nummers op ‘Peace Killers’.

Het eerste hoogtepunt, ‘From Sleep’ opent met een zwaar vervormde basriff die doet denken aan Seattle rockers als Soundgarden en Alice in Chains. Met zijn psychedelische gitaarriffs en trippy vocalen lijkt ‘From Sleep’ een van de rustigere nummers op het album, totdat het nummer na de drumbreak ontploft!

In het volgende hoogtepunt, het bluesy ‘Sugar’s Peepers’ speelt het hammond orgel een soulvolle hoofdrol. ‘Young Man’s Shoes’ is dan weer veel meer classic rock. Het nummer is bluesy en gitaargedreven met dubbele leadgitaar waarin je de Thin Lizzy invloed herkent. Het hammond orgel voegt een psychedelische touch toe aan ‘Young Man’s Shoes’.

‘Recovery’ is een rauw groovy stonernummer, dat zich in je hoofd nestelt of je nu wilt of niet. Southern Rocker ‘Green Metal’ klinkt zijn bluesy riffs en hammond orgel als the Black Crowes on speed. Met zijn prachtige vocalen en de vetste gitaarsolo’s van het album is ‘Green Metal’ wat mij betreft het hoogtepunt van ‘Peace Killers’.

Het album sluit af met ‘Spoonful’, een cover van de bluesklassieker van Willy Dixon. ‘Spoonful’ werd als eerste uitgevoerd door Howlin’ Wolf, maar de uitvoering door Peace Killers staat dichter bij de heavy blues uitvoering van Cream. Peace Killers doet er nog een paar forse scheppen bovenop. De band opent ‘Spoonful’ met een zwaar vervormde basriff, we horen een psychedelisch hammondorgel en rauwe gitaarriffs. Een klassieker maar toch helemaal Peace Killers.

‘Peace Killers’ is een geweldig en opwindend debuutalbum van deze Californische rockband. Peace Killers klinkt niet vernieuwend en haar muziek doet aan allerlei rock klassiekers denken. Maar de nummers op ‘Peace Killers’ zijn rauw, direct en opwindend en geven Peace Killers daarmee duidelijk een eigen smoel. Peace Killers is daarmee echt een ontdekking, ik kan niet wachten de band live te zien. Uitgebracht door Svart. (8/10)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ