Noors Yuma Sun brengt Watch Us Burn uit

Facebookrssmail

YumaSun_WatchUsBurn_Cover_1500x1500-300x300[1]Op 1 april presenteert het Noorse Yuma Sun hun derde album ‘Watch Us Burn’. Het album verschijnt via Membran.

‘Dommesdagrock’, de Noorse vertaling voor ‘Doomsday Rock’, omschrijft het muzikale mengel van Yuma Sun. Een apart genre, waar post punk en duistere rock samen wordt gesmolten met recht toe recht aan Rock ’n Roll, blues en alt-country. Zeer gevarieerd en tegelijkertijd bedwelmend. Je proeft een ‘Wild West’ sfeer, iets dat je niet zo snel zou verwachten bij een band die uit de regenachtige stad Bergen komt.

Watch Us Burn is het derde album van de vijfkoppige band, die het licht zag in 2012. Ze halen inspiratie uit hun favoriete acts en kneden dit tot hun eigen stijl dat ze American Gothic Country noemen. Vanuit de muziek van Townes van Zandt ging Yuma Sun over op de US Rock ’n Roll dat gespeeld werd door bands als The Gun Club,The Cult, alt. rock groep Crime & The City Solution en het filmische Lambchop, om zich vervolgens in nieuw, Zweeds, vaarwater te begeven en inspiratie te halen uit The Hellacopters en The Hives.

De duistere energie van rock, gepaard met de broeierige obsessie van moderne Americana resulteert in een uniek, verfijnd klankpalet. “The album title is the perfect reflection of our music,” zegt zanger/gitarist Jaran. “It´s about darkness and drama. There are many references to the apocalypse and to death in our songs – these are important aspects of our live shows as well. We´re almost literally setting the stage on fire and want to infect audiences with our passion.”

Jaran (akoestische gitaar, viool, banjo en zang), Bjørn (bariton en lap steel gitaar), Simon (Contrabas), Andreas (drums) en Espen (gitaar en trompet) namen de plaat in alle rust op in de beroemde Sundlaugin Studios, gevestigd in IJsland. Sinds 2008 is dit voormalige binnenzwembad omgetoverd tot studio waar o.a. Sigur Rós, Damien Rice, Savages, Of Monsters And Man albums hebben opgenomen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ