Steven Tyler kondigt zijn eerste soloalbum aan

Facebookrssmail

Steven Tyler brengt op vrijdag 15 juli zijn eerste soloalbum ‘We’re All Somebody From Somewhere’ uit. De titeltrack verschijnt op 24 juni als eerste officiële single. De frontman van Aerosmith heeft de dertien nummers op het country-georiënteerde album grotendeels zelf geproduceerd. In de studio werd hij bijgestaan door de legendarische producers T Bone Burnett, Dann Huff, Marti Frederiksen en Jaren Johnston.

“I headed down to Nashville last spring to start working on this project, wrote some kick ass songs with some of Music City’s finest songwriters and now we get to share them with the world on July 15,” aldus Steven Tyler. “Country music is the new Rock ‘n Roll. It’s not just about porches, dogs and kicking your boots up. It’s a whole lot more. It’s about being real. And nothing is more real than understanding ‘We’re All Just Somebody From Somewhere’.”

De 68-jarige Tyler is al lange tijd fan van het country genre en bracht eerder twee singles uit. In mei 2015 verscheen zijn eerste country single “Love Is Your Name’. Afgelopen januari volgde ‘Red White And You’. Beide singles werden geproduceerd door Dann Huff (bekend van onder andere Whitesnake, Faith Hill, Megadeth).

Steven Tyler kondigde afgelopen week ook aan dat hij gaat toeren ‘We’re All Somebody From Somewhere’. Vooralsnog zal deze ‘Out On A Limb’ toer langs negentien Noord-Amerikaanse steden trekken. De zanger wordt bijgestaan door de band L oving Mary uit Nashville.

Steven Tyler en Aerosmith verkochten wereldwijd meer dan vijftien miljoen album waaronder de klassiekers ‘Permanent Vacation’ (1987) en ‘Get A Grip’ uit 1993. De band werd in 1969 opgericht in Bostn en groeide in de jaren zeventig uit tot een van de grootste rockgroepen ter wereld. Ze scoorden internationale hits met ‘Walk This Way’, ‘Livin’On The Edge’, ‘Cryin’’ en ‘I Don’t Want To Miss A Thing’. Aerosmith won vier Grammy Awards, zes American Music Awards en een Emmy Award.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ