Delain viert 10jarig jubileum van Lucidity met een Anniversary Edition

Facebookrssmail

unnamedDelain kondigt 10th Anniversary Edition van debuutalbum ‘Lucidity’ aan. De band viert hiermee de tiende verjaardag van hun debuut album, ‘Lucidity’. Het album zal nieuw geremasterd materiaal, bonus tracks en digitale instrumentals bevatten.

Een druk jaar voor Delain zet zich voort als ze de tiende verjaardag van hun debuut album ‘Lucidity’ vieren met een heruitgave via Roadrunner Records en Warner Music Global Catalogue. Het complete orginele album is geremasterd en de 10th Anniversary Edition bevat daarnaast ook niet eerder uitgebrachte live versies en een medley van album songs gecreëerd door toetsenist/producer Martijn Westerholt. 2016 betekende voor Delain tot nu toe al een heel druk tourschema, met een headline tour door Europa, een Amerikaanse tour samen met Nightwish en diverse festival optredens, onder andere op Download, Graspop, en Hellfest. Daarnaast was er de ‘Lunar Prelude’ EP release in februari.
In het vervolg van 2016 wacht nog de release van het vijfde studio album ‘Moonbathers’, in augustus, alweer een volledige headline tour door Europa en de 10th anniversary heruitgave van ‘Lucidity’. Het jubileum jaar wordt afgesloten met een episch verjaardagsfeestje te Amsterdam in de legendarische Paradiso, deze show wordt gefilmd voor een release op DVD en BluRay.

De wortels van het niet aflatende succes en de exponentiele groei van Delain zijn gezekerd in het oorspronkelijk debuutalbum ‘Lucidity’, zoals de band ook zelf zegt:

“Toen we begonnen dachten we dat Delain een eenmalig studio project zou zijn. Voor de release van ‘Lucidity’ hadden we nooit verwacht dat waar we aan werkten zou uitgroeien tot de band die we vandaag de dag zijn; een band met tours in talloze landen en met talloze shows op onze naam. Binnen Delain kijken we altijd uit naar de toekomst; naar de nummers die we nog gaan schrijven, voor albums die we nog gaan maken, voor tours die willen gaan opzetten. Deze mijlpaal doet ons echter even stilstaan en terug kijken op een decennium lang waarin we hebben mogen doen wat we het liefste doen. We denken aan de toffe shows, de afterparty’s, de bekende gezichten in het publiek en het feit dat er elke show weer zo veel nieuwe gezichten bij komen. Vijf albums, twee EP’s en tien jaar later, nemen we jullie daarom graag terug naar waar het allemaal is begonnen: naar ons debuut album: ‘Lucidity’. In de Benelux kwam deze plaat als eerste uit, en onze luisteraars hier vandaan zijn de fans van het eerste uur die onze eerste stappen als band mee hebben gemaakt. Daarom geven we een speciale Benelux editie uit!”

unnamed (1)‘Lucidity 10th Anniversary Edition’ zal ook, voor de eerste keer, beschikbaar komen op vinyl, als een dubbel LP en op CD. Speciaal voor fans in het thuisland komt de LP op goud gekleurd vinyl uit (alleen via retailers in de Benelux). En dat is niet alles, alle producten komen met een download card voor de album instrumentals, een directe uitnodiging voor fans om hun eigen YouTube karaoke versies te creëren. Tot slot zijn er 5 download codes toegevoegd aan het gouden vinyl, die voor de gelukkige winnaar toegang geeft tot nog een heel extra prijzen arsenaal: een uitnodiging tot het VIP verjaardagsfeestje, net voor stage time in Paradiso op 10 december. Goodie bags, party games, verjaardagstaart, akoestische songs, alles wordt uit de kast gehaald om samen met de paar gelukkige winnaars dit feestje te vieren.

Delain – ‘Lucidity ‘Anniversary Edition” track listings:

CD:

1. Sever (Remastered)
2. Frozen (Remastered)
3. Silhouette of a Dancer (Remastered)
4. No Compliance (Remastered)
5. See Me In Shadow (Remastered)
6. Shattered (Remastered)
7. The Gathering (Remastered)
8. Daylight Lucidity (Remastered)
9. Sleepwalkers Dream (Remastered)
10. A Day For Ghosts (Remastered)
11. Pristine (Remastered)
12. (Deep) Frozen
13. Silhouette of a Dancer (Live Version)
14. Shattered (Live Version)
15. Pristine (Live Version)
16. Medley

2 LP:

Side A
1. Sever (Remastered)
2. Frozen (Remastered)
3. Silhouette of a Dancer (Remastered)
4. No Compliance (Remastered)

Side B
1. See Me In Shadow (Remastered)
2. Shattered (Remastered)
3. The Gathering (Remastered)
4. Daylight Lucidity (Remastered)

Side C
1. Sleepwalkers Dream (Remastered)
2. A Day For Ghosts (Remastered)
3. Pristine (Remastered)
4. (Deep) Frozen

Side D
1. Silhouette of a Dancer (Live Version)
2. Shattered (Live Version)
3. Pristine (Live Version)
4. Medley

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ