Gandalf’s Fist debuteert op vinyl met ‘The Lamplighter’s Tale’.

Facebookrssmail

lampfrontVeel prog-rock lovers houden van vinyl, met name van limited editions.
In het voorjaar bracht de Engelse prog-band Gandalf’s Fist het album ‘The Clockwork Fable’ uit. Dit Steampunk-concept album bevat maar liefst 3 cd’s. Gezongen nummers worden afgewisseld met gesproken/ geacteerde delen . De recensie is hier te lezen.

Het album werd internationaal goed ontvangen. Regelmatig kwam de vraag of er een vinyl release aan zat te komen. Dit album telt maar liefst 3 cd’s, en duurt meer dan 3 uur. Het complete album op vinyl uitbrengen was daarom geen optie. Gelukkig heeft Gandalf’s Fist de perfecte oplossing gevonden. Hun vinyl versie heet: ‘The Lamplighter’s Tale’.

Zoals de titel doet vermoeden staan er de ‘Lamplighter songs’ op. In dezelfde volgorde als op ‘The Clockwork Fable’. Je hoort de ‘Lamplighter songs’ achter elkaar. Dus zonder onderbreking van andere nummers. Ook zijn de geacteerde dialogen weg gelaten. ‘The Lamplighter’s Tale‘ biedt voldoende afwisseling, want de nummers zijn heel divers en zitten vol met wendingen. Met een oplage van nog geen 300 exemplaren is het een echt collector’s item. Perfect als aanvulling op ‘The Clockwork Fable’. Mocht je deze cd-box niet hebben, dan heb je met ‘The Lamplighter’s Tale’ een unieke samenvatting in handen. Er zijn diverse gastzangers/essen te horen. De meest bekende hoor je op kant B, niemand minder dan: “onze” Arjen Lucassen (Ayreon). Natuurlijk heeft kunstenaar Daniel Pearce ook voor deze must-have LP gezorgd voor het mooie artwork.
De release is op 31 oktober. Je kunt hier al een pre-order plaatsen.

Track list:
Side A:
1. The Lamplighter (Parts I-VIII)
Side B:
2. The Lamplighter (Parts IX-XIII)
3. The Lamplighter (Parts XIV-XV)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ