Een overzicht van de minder bekende Europese festivals

Facebookrssmail

Ariane van Ginneke- publiekGhost heeft afgezegd op Pinkpop, waarbij de organisatie De Staat vroeg om de band te vervangen. Een vreemde keuze en veel echte rockliefhebbers zullen dan ook enorm teleurgesteld zijn geweest. Gelukkig zijn er meer festivals, niet alleen in Nederland, maar gewoon door heel Europa heen. Het is alleen vaak dat je door de bomen het bos niet meer kan zien, als je weet dat er alleen in Nederland jaarlijks al meer dan 3000 festivals worden gehouden. En dan is Nederland nog maar een klein landje.

Om je een goed overzicht te geven van de mogelijkheden heeft GoEuro een Ultieme Festival Guide gemaakt voor 2016. Hier kun je een overzicht vinden van de leukste 100 festivals. Er zijn ook verschillende top 10’s gemaakt, waaronder een top 10 van rock festivals en een top 10 van goedkoopste festivals. In de gids zijn ook niet alleen maar grote festivals te vinden, maar ook kleinere zoals het Life Festival in Mullinger, Ierland.

Het is uiteraard geen complete top 100 waarin elk festival staat, maar het is een lijst samengesteld door festivalliefhebbers door heel Europa. Dit maakt het een duidelijk overzicht met verschillende festivals waar je misschien nog nooit eerder van gehoord hebt. Wellicht een goede reden om de lijst een keer goed te bekijken. Wij weten vrijwel zeker dat er meerdere verrassingen voor je bij zullen zitten.

Vijf wat minder bekende rockfestivals uit het lijstje zijn de moeite waard om in de gaten te houden.
– Rock en Seine: In het Franse Saint-Cloud, met artiesten als Iggy Pop, SUM 41, L&, Editors, Wolfmother en meer. Gehouden in het laatste weekend van Augustus;
– Rock in Roma: Zoals de naam al doet vermoeden, gehouden in de Italiaanse hoofdstad Rome. Een geweldig festival, waar afgelopen week namen stonden als Iron Maiden, Slayer, Nightwish, Apocalyptica en Sabaton;
– Ruisrock: In Finland, dus dan weer je wel wat voor muziek er zal staan. Veel rock, afgewisseld met wat anders stijlen, maar voor de liefhebber van de Scandinavische rock een must. Met Apocalyptica, Stam1na, Viper Arms en Teksti-TV 666.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ