Volbeat brengt nieuw album ‘Seal The Deal & Let’s Boogie’ uit

Facebookrssmail

volbeatVolbeat brengt op vrijdag 3 juni hun nieuwe album ‘Seal The Deal & Let’s Boogie’ uit. Het album is vanaf vandaag vooruit te bestellen op iTunes. Fans krijgen bij de bestelling meteen het nummer ‘The Devil’s Bleeding Crown’.

‘The Devil’s Bleeding Crown’ is met ronkende gitaar riffs en vuige grooves een klassiek Volbeat nummer. Het stomende refrein schreeuwt om deze zomer meegezongen te worden op de festivals wereldwijd. In Nederland gaat dat op 5 juni gebeuren als Volbeat Fortarock in Nijmegen afsluit.

De band rondom frontman Michael Poulsen zette eerder deze week een on line speurtocht uit om het nieuwe album bij de fans te teasen. Aanwijzingen voor de albumtitel stonden in streaming playlists, op social media en op het online fanforum Rebels & Angels. Ook plaatste de Deense rockband een video teaser voor ‘Seal The Deal & Let’s Boogie’ online. Vandaag verscheen tevens de lyric video van ‘The Devils Bleeding Crown’, deze is hieronder te bekijken.

Het zesde studioalbum van Volbeat is geproduceerd door Jacob Hansen, Michael Poulsen en lead gitarist Rob Caggiano. De dertien nieuwe nummers hebben als basis een stevige mix van metal, blues, soul en rockabilly. Michael Poulsen zegt over het nieuwe album: “After months writing and recording, we’re thrilled to finally be able to unleash Seal the Deal & Let’s Boogie into the world. Play it loud!”

Sinds de oprichting van de band in 2001 in Kopenhagen is Volbe at een van Europa’s meest toonaangevende rockbands uit Scandinavië. Van het album ‘Beyond Hell/ Above Heaven’ uit 2010 werden wereldwijd meer dan anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Opvolger ‘Outlaw Gentlemen & Shady Ladies’ (2013) belandde op de negende positie in de Amerikaanse Billboard Top 200. De single ‘Room 24’ leverde de Deense rockers zelfs een Grammy nominatie op. Het album kreeg de platina status in Oostenrijk, Denemarken en Duitsland. In Canada, Finland, Zwitserland en de Verenigde Staten behaalde het de gouden status.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ