Heruitgave eerste album Donnerwetter op 14 januari

Facebookrssmail

DonnerwetterDe avontuurlijke Arnhems/Nijmeegse band Donnerwetter presenteert op zaterdag 14 januari een heruitgave van het debuutalbum plus bonustracks. “Veel nummers op onze eerste plaat, waaronder ‘SilentOne’, ‘Ego’, ‘Dance’, ‘Dressed Up’ en ‘In The City’ maken deel uit van onze huidige live favorieten, vandaar dat we het album op onze eerste festivalshow van 2017 uitbrengen. Het voelt goed om het nieuwe jaar af te trappen met een optreden op Noorderslag en gelijk veel krakers uit onze live set opnieuw op een studioalbum te presenteren”, aldus frontman Rocco Ostermann. Het openingsnummer van het album, ‘Dance’, wordt tevens voorzien van een gloednieuwe en bizarre videoclip.

Het debuutalbum werd aanvankelijk alleen verkocht bij liveshows van de band, ging op de recensie op Maxazine na voorbij aan pers en platenzaken en is dus met recht een onontdekt pareltje te noemen. Het album, uitgegeven in eigen beheer, verkocht namelijk snel uit en na de release vande tweede plaat ‘Pavlov Beauty Saloon’ (mei 2016) nam de vraag naar deze eerste toe. Ostermann: “We zijn trots op onze rauwe eerste plaat en we willen nieuwe liefhebbers nu ook bekend maken met de studioversies van onze livesongs.”

De plaat is voorzien van nieuw artwork en vier extra nummers. Drie bonussongs zijn opgenomen bij het eerste (!) optreden van de echte Donnerwetterline-up: Rocco Ostermann, Wout Kemkens, Matthijs Stronks en Mike Visser. De vierde bonustrack ‘Mosquito Man’ werd opgenomen tijdens de ‘Pavlov Beauty Saloon’ sessies en vormt een muzikaal hoorspel.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ