Brutus kondigt debuutalbum aan

Facebookrssmail

‘Burst’, het debuutalbum van het Belgisch powerpunk trio Brutus, verschijnt op 3 februari 2017 via het Britse Hassle Records. De release wordt gevolgd door een Engelse en Europese tour begin 2017. Ook is de band bevestigd door voor Eurosonic Noorderslag in januari.

Brutus debuteerde in het Leuvense clubcircuit met het organiseren van Refused Tribute-avonden,. Avond na avond speelde de band het meesterstuk ‘The Shape Of Punk To Come’ integraal door. Brutus creëert een ‘zee aan geluid’. Zingende drummer Stefanie Mannaerts mixt black metal blast beats met bloemrijke indie rock terwijl ze hartstochtelijk de melodieuze vocalen uit haar keel perst. Tegelijkertijd tillen gitarist Stijn Vanhoegaerden en bassist Peter Mulders de vluchtige post-rock riffs naar een energieker hardcore punk niveau. De drie smelten samen en creëren hierbij een dergelijk geluid waar hectiek van af springt.

Na drie jaar lang uitgebreid door België te hebben getoerd verkaste de band afgelopen zomer naar Vancouver om daar de nieuwe plaat op te nemen. De band nam contact op met producer Jesse Gander (Japandroids, White Lungs, etc.) en ontving enkel een email met sushi emojis terug, wat blijkbaar een gegarandeerde samenwerking betekende.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ