Primus in juni naar 013

Facebookrssmail

013 Poppodium maakt met trots bekend dat het legendarische Amerikaanse trio Primus op woensdag 14 juni in 013 staat voor een exclusieve Nederlandse show. De groep brak in de jaren 90 door met een vreemde maar aanstekelijke – en onbeschrijfbare – mix van funk, rock, metal, pop en progrock.

Primus ontstond officieel in 1984 toen bassist en frontman Les Claypool een band begon, maar het kreeg pas echt vorm toen in 1987 gitarist Larry LaLonde en drummer Tim Alexander zich bij Claypool voegde. Het trio bracht na een live-album eind jaren 80 hun debuut ‘Frizzle Fry’ uit in 1990. In de VS werd het album meteen goed opgepikt. Want wat was dit voor vreemde muziek? Funkrock? Experimentele metal? Poppy progrock? Geen enkele band klonk – en klinkt – als Primus.

Frizzle Fry

‘Frizzle Fry’ zorgde ervoor dat de band opgepikt werd door major label Interscope en met ‘Sailing The Seas Of Cheese’ was ook de rest van de wereld om. Met vreemde songtitels (‘Jerry Was A Race Car Driver’, ‘Those Damned Blue-Collar Tweekers’), nog vreemdere teksten (“Best keep your distance because here they come: here come the bastards. Bury your head deep in the sand.”) en ronduit bizarre video’s onderstreepte de groep haar eigenzinnigheid nog maar eens.

Primus bracht hierna nog 4 albums uit, maar hield het in 2000 voor gezien. Gelukkig bedachten Les Claypool en Larry LaLonde zich in 2010 en dit zorgde voor het nieuwe werk ‘Green Naugahyde’ (2011), wat meteen op goede recensies en verkoopcijfers kon rekenen. Hierna kwam ook drummer Tim Alexander terug op het oude nest. In 2014 kwam de laatste plaat uit, een ode aan de film Charlie & The Chocolate Factory (1971): ‘Primus & The Chocolate Factory With The Fungi Ensemble’.

An Evening With: Primus

Op woensdag 14 juni staat het trio exclusief in 013 voor ‘An Evening With: Primus’. Wat deze show precies in gaat houden is niet duidelijk en het Tilburgse poppodium durft het ook niet te voorspellen. De fans weten echter dat shows van deze Amerikanen altijd spectaculair zijn, waarbij verkleedpartijen, opblaasbare voorwerpen, vreemde visuals en andere gekkigheid niet uitgesloten wordt.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ