Powerwolf – Blessed & Possessed Tour edition

Facebookrssmail

Na de release van ‘Blessed & Possessed’ in 2015 heeft Powerwolf een indrukwekkende hoeveelheid live shows gespeeld. Afgelopen 6 januari brachten zij hun zesde album ‘Blessed & Possessed’ nog eens uit in een digipak. Deze editie is voorzien van speciaal artwork en het 73 minuten durende live album ‘Preaching at the Breeze’, wat opgenomen is op Summerbreeze 2015. ‘Blessed & Possessed’ werd in 2015 enthousiast ontvangen door de fans. Het album werd met de theatrale invloeden, sterke verhaallijnen en toffe powerriffs gezien als een waardige opvolger van het in 2013 uitgebrachte ‘Preachers of the Night’.

Met nummers als ‘Blessed & Possessed’ en ‘Army of the Night’ brengen de heren van Powerwolf sterke powermetal, met de sound die ondertussen als typisch Powerwolf te beschrijven valt. Deze sound wordt door sommige eentonig gevonden, echter is het ook de kracht van herhaling, het gevoel van herkenning die een belangrijke rol spelen voor het succes van Powerwolf. De heren wijken af met nummers als ‘We Are Wild’, wat meer rock invloeden lijkt te hebben en ‘Higher Than Heaven’ waar juist het tempo een stuk hoger ligt. Dit nummer kent wel het theatrale aspect van Powerwolf dat we gewend zijn, echter zijn het de blastende drums van Roel van Helden en toffe gitaarriffs van Matthew Greywolf die indruk maken.
Het album wordt afgesloten met het rustiger overkomende ‘Let There Be Night’. Dit nummer laat zich wederom kenmerken door sterke gitaarsolo’s en tof drumwerk. De vocalen van Attila Dorn zijn hier bijzonder krachtig en komen goed naar voren, door het gebruik van strijkers. De opbouw in het nummer is subtiel en brengt je daarmee terug naar het vertrouwde Powerwolf geluid.

Een rustige subtiele opbouw is niet wat je krijgt bij een live show van Powerwolf. Dit wordt duidelijk wanneer je het bijgevoegde ‘Preaching at the Breeze’ beluisterd. Voor de duitse formatie is het spelen op Summerbreeze een soort van thuiswedstrijd, toch werkt zanger Attila Dorn hard en zoekt hij voor ieder nummer de interactie met het publiek op. Combineer die interactie met een weergaloze live set en je heb een top show. De setlist is gevuld met publieksfavorieten als ‘Sanctified With Dynamite’ en ‘Resurrection By Errection’ maar ook nummers van ‘Blessed & Possessed’ worden hoorbaar goed ontvangen. De setlist is goed doordacht en er is een goede balans tussen de nieuwere nummers en de knallers die het publiek in beweging houden. De geluidskwaliteit is bijzonder goed, wat je als luisteraar meeneemt in een ware live beleving. Het laatste nummer van de show is ‘Lupus Dei’ wat afkomstig is van het in 2007 gelijknamige album. Dit nummer klinkt na de energieke en up tempo live show een stuk rustiger. Het is een prettige afsluiter van een uitermate sterke set.

Het live album is van dusdanige kwaliteit dat het voor de fan een aanrader is om deze digipack aan te schaffen. Het geeft je daadwerkelijk het gevoel bij een show aanwezig te zijn. ‘Blessed & Possessed’ is een van de sterkere Powerwolf albums en daarmee ook geen straf om te bezitten. Powerwolf brengt dan misschien geen nieuwe sound bij ieder album, maar de kracht van herhaling lijkt voor hen te werken en dat is duidelijk hoorbaar op het live album.

(80/100, Napalm Records)

Tracklist:
Blessed & Possessed
• Blessed & Possessed
• Dead until Dark
• Army Of The Night
• Armata Strigoi
• We Are Wild
• Higher Than Heaven
• Christ & Combat
• Sanctus Dominus
• Sacramental Sister
• All You Can Bleed
• Let There Be Night
Preaching At The Breeze
• Intro
• Sanctified With Dynamite
• Coleus Sanctus
• Army Of The Night
• Amen & Attack
• Resurrection By Errection
• Armata Strigio
• Kreuzfeuer
• Werewolves Of Armenia
• In The Name Of God
• Blessed & Possessed
• All We Need is Blood
• Dead Boy’s Don’t Cry
• We Drink Your Blood
• Lupus Dei

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ