John Wetton (Asia, King Crimson e.a.) overleden

Facebookrssmail

John WettonZojuist bereikt ons het droevige bericht dat basgitarist John Wetton is overleden. Wetton speelde bas bij bands als Mogul Thrash, Family, King Crimson, Roxy Music/Bryan Ferry band, Uriah Heep, UK, Wishbone Ash en Asia. Hij stond bekend vanwege zijn fenomenale basspel, in 1980 ging hij meer de commerciële richting in. De laatste tijd speelde hij nauwelijks nog basgitaar, Wetton richtte zich meer op de rol als zanger en tekstschrijver. John Wetton is 67 jaar geworden.

Begin dit jaar gaf Wetton nog aan zijn komende tournee met Asia, in maart en april, aan zich voorbij te moeten laten gaan, om een nieuwe chemokuur te starten. Yes member Billy Sherwood neemt Wetton’s plek over tijdens de tournee, waarbij Asia het voorprogramma verzorgt voor Journey.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ