The Naked Sweat Drips komt met debuutalbum ‘Psycho Sister’

Facebookrssmail

unnamed-2The Naked Sweat Drips brengt op 27 januari zijn debuutalbum ‘Psycho Sister’. De oorspronkelijk Boxmeerse formatie combineert sinds 2010 intense psychedelische klanken met psychopathische teksten, gebracht met een dubbele gitaarattack, schreeuwende Hammondorgel en intense zang.

Het album ‘Psycho Sister’, bestaande uit tien composities, is de mijlpaal en meetlat voor waar het zestal na vijf jaar staat en doet verslag van de oorzaken en gevolgen van het verliezen van grip op de realiteit. Het album is gedreven door de waanzin, geestesziekten en verslavingen die de afgelopen jaren de samenleving hebben ontwricht als gevolg van de groeiende druk op de schouders van jongeren, werk- en thuislozen en andere slachtoffers van de recessie.

Muzikaal is het album een vermenging van psych, grunge, indie die doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd, gespeeld met branie en tomeloze energie. De live-ervaring van The Naked Sweat Drips is nauwkeurig op ‘Psycho Sister’ vastgelegd; het onberekenbare karakter waarmee de band tijdens zijn optredens het publiek de stuipen op het lijf jaagt. Het album registreert wat de band nu is, maar de nummers blijven in ontwikkeling.

In de zomer van 2013 bracht het zestal zijn titelloze debuut-EP uit. Deze werd in Nijmegen met Simon Snel (Black Bottle Riot) als mixer live opgenomen. The Naked Sweat Drips dook daarna wederom in Nijmegen de BigMouth Studio in met Jeroen van de Putte (o.a. De Staat) en nadat de opnames werden gemastered door Pieter Kloos (o.a. Automatic Sam, Monomyth, Motorpsycho), brengt The Naked Sweat Drips in januari 2017 zijn debuutalbum uit via Butler Records, het eigen label van Bertus Distributie (o.a. Lamb, Anneke van Giersbergen, Ruben Hoeke Band, Donnerwetter).

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ