Dirkschneider – Live Back to the roots – Accepted

Facebookrssmail

Dirkschneider, die naam is en zal altijd onlosmakelijk aan Accept verbonden blijven. Het kleine Duitse brulmonster met zijn karakteristieke uiterlijk en stem (inmiddels is Udo ook al 65 jaar!) verliet Accept in ’87 om zijn eigen band Udo te beginnen, keerde 5 jaar later terug naar Accept, om in ’96 definitief Accept de rug toe te keren en Udo weer te her op richten. Zijn status als voormalig frontman van Accept blijft Udo al die jaren achtervolgen, bij live-optredens komt hij er niet onder uit om enkele Accept-nummers te spelen. Udo besluit dat dat genoeg is geweest en begint in 2016 een Accept-farewell-tour waar alle Accept-fans hun hart kunnen ophalen aan al die oude Accept-krakers (schrijver dezes mag hiervan genieten op Graspop 2016), na die tour (welke op dit moment overigens nog voortduurt en oktober a.s. zal eindigen) zal Udo alleen nog maar nummers van zijn eigen band gaan spelen.

Van die afscheidstournee was al een live-registratie uitgebracht, ‘Back to the roots’, nu wordt er ook een live-video uitgebracht met dezelfde titel met daar achteraan dan ‘Accepted’, een uiterst toepasselijke titel dus. Na het intro knalt meteen de 1e klassieker door je boxen, ‘Starlight’ van het geweldige album ‘Breaker’. Het gaat te ver om alle nummers van dit live album op te noemen en door te nemen, maar de Accept-kenners kan ik wel vertellen, dat echt alle klassiekers op dit album staan, dus ook de ultieme kraker ‘Fast as a shark’. Het album eindigt merkwaardig door de vertolking van ‘My way’ van Frank Sinatra, maar de bedoeling is eenieder wel duidelijk.

De productie en uitvoering van het album is geweldig, alle instrumenten komen allen heel goed uit de verf en Udo brult nog nagenoeg net zo goed als pakweg 35 jaar geleden. Udo’s afscheid van Accept is qua cd’s een zeer fraai afscheid geworden en zeker voorr Accept-fans een verplichte aanschaf.

(88/100, AFM Records)

Tracklist:
CD1
01. Intro
02. Starlight
03. Living For Tonite
04. Flash Rockin‘ Man
05. London Leatherboys
06. Midnight Mover
07. Breaker
08. Head Over Heels
09. Neon Night
10. Princess Of The Dawn
11. Winter Dreams
12. Restless And Wild
13. Son Of A Bitch
14. Up To The Limit

CD2
15. Wrong Is Right
16. Midnight Highway
17. Screaming For A Love-Bite
18. Monsterman
19. T.V. War
20. Losers And Winners
21. Metal Heart
22. I’m A Rebel
23. Fast As A Shark
24. Balls To The Wall
25. Burning
26. Outro
27. My Way (Bonus)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ