Extra concert Dropkick Murphys

Facebookrssmail

Het reeds aangekondigde concert van Dropkick Murphys en Flogging Molly was in een mum van tijd uitverkocht. Zodoende is er een extra optreden toegevoegd aan de Europese concertreeks van de bands en staan ze ook op zondag 18 februari op de planken van AFAS Live, Amsterdam.

In 1995 ontstaan in de kelder van een kapperszaak te Boston, leverde Dropkick Murphys afgelopen jaar alweer het negende studio-album af, getiteld ’11 Short Stories of Pain & Glory’. In het combineren van Ierse folkmuziek, hardcore en punk zijn de Dropkick Murphys nog altijd heer en meester. Geïnspireerd door bands als Stiff Little Fingers, The Pogues, AC/DC, The Clash, The Misfits en Motörhead en compleet met gitaren, mandolines en doedelzakken, creëerde de band een uniek eigen geluid, met wereldwijd al ruim vier miljoen verkochte albums tot gevolg. De single ‘Rose Tattoo’ uit 2013 leverde ruim 24 miljoen YouTube hits op, terwijl ‘Shipping in Boston’ prominent gebruikt is in de Oscarwinnende film The Departed en de hitsingle ‘Tessie’ in 2004 omgedoopt werd tot het officiële Boston Red Sox clublied. En toeval of niet, in dat jaar won de club voor het eerst in 86(!) jaar de World Series. It’s Real. It’s Raw. It’s Dropkick Murphys.

Stond Flogging Molly in september nog voor een uitzinnig publiek op Strijp-S in Eindhoven, voorafgaand aan het concert van Volbeat aldaar, nu is Amsterdam aan de beurt voor de band uit Los Angeles. Met zanger en oprichter Dave King, een geboren Ier, aan het roer, wordt Flogging Molly in 1997 gericht in de Pub Molly Malone’s. En net als de genre-genoten van DKM, is ook de muziek van Flogging Molly een mengeling van punkrock en Ierse folk. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en is het tijd om de krachten te bundelen in Amsterdam! De Brit Glen Matlock, meest bekend als de eerste bassist van Sex Pistols, verzorgt op zowel zaterdag 10 als zondag 18 februari het voorprogramma.

Foto (c) Hans Schoo

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ