An Evening With Knives triomfeert tijdens albumrelease

Facebookrssmail

An Evening With Knives (c)Marjolein Tap

Het had wat voeten in de aarde, maar op 26 januari 2019 ziet het debuutalbum van An Evening With Knives dan toch eindelijk het levenslicht. ‘Serrated’, zo heet de eersteling is een fantastische plaat. Rockmuzine gaf het album eerder deze week in een recensie een 8. Alle details lees je hier.

An Evening With Knives viert het verschijnen van ‘Serrated’ samen met familie, vrienden en fans in een uitverkocht Area 51.

Offerblok

Offerblok (c)Marjolein Tap

De Eindhovense band Offerblok mag de avond openen en het publiek opwarmen. Dat doet het vijftal met verve. Psychedelic Post Metal noemt de band haar muziekstijl op Facebook. Dat vertaalt zich op het podium in een afwisseling tussen loodzware riffs en meer psychedelische breaks. Zanger Joost heeft rauwe oerschreeuw in huis, maar kan net zo makkelijk overschakelen naar melodieuze vocalen. Het door bassist Joris op een akoestische bas gespeelde ‘The Road To Ruin’ is het hoogtepunt van de show. ‘The Road To Ruin’ start ingehouden, maar zwelt langzaam aan richting een bijna onvermijdelijke explosie van geluid. Als je denkt dat de climax bereikt is doet Offerblok er nog een schepje bovenop. De energie op het podium werkt aanstekelijk op het publiek en hoofden en haren schudden instemmend mee en hier en daar gaan de duivelshoorns de lucht in. Offerblok weet het massaal opgekomen publiek prima op te warmen voor wat er nog komen gaat.

An Evening With Knives

An Evening With Knives (c)Marjolein Tap

An Evening With Knives speelt een thuiswedstrijd vanavond. De zaal is gevuld met mensen die de band een warm hart toedragen. Toch staan de koppies gespannen bij Marco, Ivo en Peer. “Hoe vallen de nieuwe nummers live? “ zie je de mannen bijna denken. Maar als ze eenmaal op het podium staan valt alles van ze af. Opener ‘Hysteria’ start ingetogen en melodieus en bouwt langzaam op. ‘Hysteria’ zuigt je langzaam maar onweerstaanbaar naar binnen. Is ‘Hysteria’ op de plaat al fantastisch, live is het een ware storm die over je heen raast. ‘Blind Man’s Guess’ en ‘Thoughts and Regrets’ stonden ook al op de debuut-ep van de band.  Deze nummers klinken dan ook subtiel anders dan de rest van ‘Serrated’, meer riffs een minder atmosfeer, maar zijn daarom niet minder lekker. Het publiek vindt het prachtig. De nieuwe nummers worden met gejuich ontvangen en Marco, Peer en Ivo zien dat het goed zit.  Met een brede grijns nemen ze na het ziedende ‘Levitate’ afscheid. Hartstochtelijk schreeuwt het publiek om een toegift. Natuurlijk geven de mannen daar graag gehoor aan. Tijd voor misschien wel het allermooiste nummer van ‘Serrated’: Het bloedmooie en emotionele ‘Fade Out’. Live komen de wanhoop en woede nog meer binnen. Van het ronkende basintro, tot de gierende jam waar ‘Fade Out’ mee eindigt grijpt An Evening With Knives het publiek bij de strot. Na afloop gaat er een gigantisch gejuich op en is het tijd voor felicitaties, bier en handtekeningen.

An Evening With Knives heeft met ‘Serrated’ een prachtig album afgeleverd. Vanavond laat de band horen dat de nieuwe nummers live nog een extra lading krijgen. Het clubcircuit lonkt voor een tour. An Evening With Knives laat zien er meer dan klaar voor te zijn.

fotografie: (c) Marjolein Tap

http://www.studiomt.nl/

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ