Primordial warmt Tilburg op voor Roadburn

Facebookrssmail

PRIMORDIALEen krappe week voor Roadburn in Tilburg op het programma staat, verwacht de Tilburgse muziektempel 013 een heidense vrijdagavond! De fenomenale Keltische metalband Primordial mag dan thema’s aansnijden uit paganistische en historische context, maar verwacht hier vooral geen flauwe paganmetal-clichés. De Ieren hebben een eigenzinnige mix gevonden in een sound die zich te midden van blackmetal, progressive metal en folkmetal bevindt. Geen enkele band klinkt als Primordial, mede door de krachtige en emotionele zang van Alan ‘Naihmass Nemtheanga’ Averill.

Ook de Finse vikingmetalband Moonsorrow, die meekomt met de band, ontloopt de clichés gemakkelijk. De band mixt post-metal met folkmetal en hier en daar wat gothic en black-invloeden. De band is lang van stof, nummers duren zelden korter dan 10 minuten, maar dat leverde vooralsnog geen slecht album op. De Duitse blackmetalband Der Weg Einer Freiheit opent de avond. De groep maakte in 2015 nog indruk op Roadburn, due de ware kenners maakten al lang kennis met deze band.

Primordial, Moonsorrow en Der Weg Einer Freiheit staan op 13 april in 013 in Tilburg.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ