Alice in Chains komt met eerste single in vijf jaar tijd

Facebookrssmail

ALICE IN CHAINSAlice in Chains heeft ‘The One You Know’ uitgebracht, hun eerste track in 5 jaar. ‘The One You Know’ is het eerste nummer van het binnenkort te verschijnen nieuwe album van de band. Dit album is ook het eerste via hun nieuwe label BMG.

Zanger/gitarist Jerry Cantrell over de nieuwe plaat: “It’s a record we haven’t done yet, but it’s also a record that has all the elements of anything you would expect from us. It’s got our fingerprint. And we’re really proud of the material we wrote and the performances we captured. There’s some really heavy sh*t, some really ugly stuff, some really beautiful stuff, some weirdo trippy sh*t…it’s good.” En over de lange periode tussen de albums zegt hij: “We wait until we’re ready and until we have material that’s up to the Alice In Chains standard and then we do what we do. This is the racket we make when we get together.”

Het nog te verschijnen titelloze Alice in Chains album is het derde op rij dat opgenomen is met producer Nick Raskulinecz en engineer Paul Figueroa na ‘The Devil Put Dinosaurs Here’ uit 2013 en ‘Black Gives Way To Blue’ uit 2009. Beide album waren een groot succes, zowel qua reacties als ook commercieel en stonden meerdere weken in de Album Top 100.

Zanger/gitarist Jerry Cantrell, drummer Sean Kinney, bassist Mike Inez en zanger/gitarist William DuVall touren op dit moment door Noord Amerika en komen daarna naar Europa. Op 5 juli staat Rock Werchter op het programma. In hun opmerkelijke carrière heeft Alice in Chains meerdere Grammy nominaties gehad en verkochten meer dan 30 miljoen albums. Ze zijn hiermee een van de meest succesvolle en invloedrijke Amerikaanse bands uit de geschiedenis.

Bekijk en beluister ‘The One You Know’ hier:

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ