‘De Brabantse Primus’ in POPEI

Facebookrssmail

Dada’s Troost speelt experimentele funkrock zonder concessies, geïnspireerd door Primus, Frank Zappa, The Red Hot Chili Peppers en Sonic Youth. Deze Helmondse driekoppige band zal vrijdag 7 september een try-out spelen in POPEI, Eindhoven. Support: In-Tension. Zaal: 20.30 uur. Entree: gratis.

Dada’s Troost is een band met een unieke stijl in Nederland: de moedertaal, strakke drums, slappende baslijnen aangevuld met Indie/noise gitaarpartijen maken Dada’s Troost de enige in zijn soort. De band is beïnvloed door een mix van genres; enerzijds door progressieve acts zoals Primus en Frank Zappa, anderzijds door populairdere artiesten zoals The Red Hot Chilli Peppers en Sonic Youth. Hieruit ontstaat de specifieke mix van funkrock en noise, de band kreeg dan ook al snel de bijnaam “De Brabantse Primus”, een compliment.

Dada’s Troost heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten met verschillende releases op zijn naam. In het najaar staat de volgende release gepland die m.b.v. crowdfunding uitgebracht zal gaan worden. De nummers – een stuk maatschappijkritischer dan het eerdere werk –  zijn inmiddels klaar en de pre-recordings afgerond. Dada’s Troost blijkt live op zijn sterkst en met die visie gaan ze dan ook de studio in: alles live, zo weinig mogelijk overdubs! Daar ligt hun kracht.

Tijdens hun show in POPEI zal het nieuwe materiaal voor het eerst ge-tryout gaan worden en dat mag je dus niet missen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ