PopEI viert 10 jaar Klokgebouw met festival TIEN

Facebookrssmail
PopEI Klokgebouw Bart Berckx
Foto (c) Bart Berckx

PopEI huist alweer 10 jaar in het Klokgebouw in Eindhoven en dat wordt gevierd! Met TIEN, een avond vol intieme minishows in de repetitieruimtes en afsluitende concerten in de zaal op zaterdag 29 september 2018. TIEN wordt een feest der herkenning voor alle Eindhovense muzikanten en muziekliefhebbers, vol met muzikale verrassingen uit het heden en tripjes naar de toekomst.

Om 18.30 uur gaat het los met minishows in de repetitieruimtes. Achter iedere deur een band uit Eindhoven. Ook het Centrum voor de Kunsten en Rock City Institute doen een flinke duit in de zak. Vervolgens zal om 20.30 uur het feest in de zaal aanvangen.

Afgelopen voorjaar studeerde de jongens van Down South af van het Rock City Institute met old-school hiphop. Het bleek veel meer dan een project, dus waarom stoppen als je ook door kunt gaan. Geïnspireerd door Dr. Dre, The Cool Quest, Eminem, Guru, Nas, N.W.A. en vele andere smaakjes rockt de band strak als een reet.

MotorBongo speelt avontuurlijke nieuwe live soundtracks bij bestaand beeldmateriaal en speelfilms. De muziek versterkt het beeld en andersom door te schakelen tussen ronkend, experimenteel, surf, jazz en soundscapes. Het MotorBongo-gereedschap varieert daarbij van drums, percussie, gitaar, bas, synth, samples tot Theremin. Spannend!

De “Mexicanen” van The Mariños uit Eindhoven brengen deze dag even wat hete pepers en spice met hun eigenzinnige surf & garage rock. Wat specifieker: instrumentale surf rock in de stijl van o.a. Dick Dale, Phantom Surfers en The Ventures. Dit met een dikke knipoog en een energieke show, met een mix van surfklassiekers en eigen werkstukjes.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ