Botte Bijl festival op 10 november

Facebookrssmail

Op 10 november start Stichting Lumberjack i.s.m. de Gelderlandfabriek een gloednieuw festival: Botte Bijl. De locatie van de Gelderlandfabriek wordt voor één avond omgetoverd tot een plek waar elke ‘lumberjack’, stoere man of vrouw en iedereen die van stevige muziek houdt zich meer dan thuis zal voelen.

De stevige muziek die je kunt verwachten komt van een vijftal bands, waaronder White Boy Wasted. Deze jonge speedrock band is momenteel een van de meest veelbelovende acts uit Eindhoven. Ze zijn ‘dirty, mean, fast, loud, heavy, ugly, energetic and above all unique’. Live scheuren ze over het podium als een agressieve ‘high-on-speed tornado’ en maken ze kapot wat op hun pad komt. Het debuutalbum werd geproduceerd door Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock) en de PPS-sound is dan ook niet ver te zoeken. In combinatie met de verpulverende energie die de mannen brengen staat het eigenlijk al vast dat dit een van de hoogtepunten van Botte Bijl wordt.

Viper 3.0 is de verbeterde versie van de band Viper die twintig jaar geleden Pocketpop won en Appelpop plat speelde. Nu zijn de heren terug met hun harde en meedogenloze mix van funk, rock, hardcore en crossover.

Spark Of Sanity valt met hun eigen rocknummers met name op door de invloeden van vele andere stijlen binnen de rockmuziek zoals punk en indierock. Aan de andere kant zijn er funky gitaarriffs te ontdekken en sta je voor je het weet te swingen op uptempo melodielijnen. Deze band mag zich niet voor niks ‘Parel van de Betuwe’ noemen!

Vexation is een vijf-koppige heavy metalband. Hun eigen old-school nummers vol heavy gitaarwerk, tempowisselingen en spetterende solo’s brengen een muur van geluid, maar des te fijner is het er tegenaan te beuken. Dit jaar knallen ze op Botte Bijl het podium af!

De muziek van de ‘alternative metal’ formatie Blackstroke kenmerkt zich door een eigenwijze stijl, geïnspireerd op meerdere muziekgenres. Stevige refreinen met vette gitaarpartijen worden afgewisseld met stukken waarbij melodie en zang centraal staan. ‘Groovy’ baslijnen, opzwepende ritmes en strakke double bass patronen maken het heerlijk af.

Botte Bijl vindt plaats 10 november vanaf 17.00 uur.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ