Disturbed in mei 2019 naar AFAS Live

Facebookrssmail

Op dinsdag 7 mei komt de Amerikaanse heavy-metalband Disturbed naar AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van de Evolution World Tour die in het teken staat van hun nieuwe gelijknamige album dat morgen 19 oktober verschijnt. De Evolution World Tour start 9 januari in San Diego. Na het Noord-Amerikaanse deel van de tournee komt de band naar Europa voor het tweede deel, met shows in: Spanje, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Speciaal voor deze tournee is er een nieuwe show met nieuw werk, maar natuurlijk ook de vele klassiekers zoals: ‘Down With The Sickness’, ‘Inside The Fire’ en ‘The Sound Of Silence’.
Disturbed
Vrijdag 19 oktober verschijnt het nieuwe album ‘Evolution’. ‘Evolution’ doet precies wat de titel doet vermoeden. De band zoekt met dit album vernieuwing op met hun bekende eigen geluid als vertrekpunt. Met de eerste single ‘Are You Ready’ scoort de band hun 12e nummer 1-hit. Het nummer heeft al meer dan 5 miljoen Spotify streams en 5 miljoen YouTube views.

Zanger David Draiman, bassist John Moyer, gitarist Dan Donegan en drummer Mike Wengren vormden eind vorige eeuw Disturbed. Sinds hun oprichting verkocht de band al meer dan 16 miljoen albums wereldwijd, scoorde twaalf nummer één hits op Active Rock Radio en kwam met vijf opeenvolgende albums binnen op nummer één in de Billboard Top 200, een zeldzame prestatie voor een Amerikaanse metalband. Hun debuutalbum The Sickness ging in de Verenigde Staten viermaal platina en zorgde voor internationaal succes. Ze scoorden hits met Down With the Sickness, Inside The Fire en Indestructible. Ook hun cover van Sound of Silence bereikte internationaal groot succes en leverde de band opnieuw een Grammy nominatie op in de categorie Best Rock Performance. Vorig jaar kreeg de band de titel Best Rock Artist tijdens de iHeartRadioMusic Awards.

Disturbed over het nieuwe album: “It is with tremendous pride, joy, and anticipation that we look forward to sharing the next chapter in the creative life of Disturbed with the world. This record is truly unique, and very special to us, and we can only hope that upon listening to it, that the world will feel the same. The record showcases the most adventurous and eclectic combination of musical styles and moods that we’ve ever attempted in our careers. Each song truly has its own identity, feel, and power. The writing and recording sessions that fostered this album were truly an emotional and magical experience for us, creating without boundaries or limitations, and simply going where each day’s musical inspiration led us. Influenced by some of the great classic rock records of our youth, it is an experience unlike anything we’ve previously created. Its time is drawing near for the world to finally hear what is undoubtedly the most daring record of our lives. Evolution is coming. Are you ready?”

https://www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ