Zomerstorm zorgt voor festival aflastingen

Facebookrssmail

Het KNMI heeft zaterdagochtend een weeralarm afgegeven voor storm met zware windstoten. De code rood geldt voor de kustprovincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. De aangekondigde zomerstorm zorgt voor het aflasten van veel festivals in deze provincies.

Vanmorgen werd al bekend gemaakt dat het zomercarnaval in Rotterdam niet door zou gaan en werd het zaterdagprogramma van Wonderfeel ook afgelast. Dit klassiekemuziekfestival in ‘s Graveland  wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en beleeft hiermee een jammerlijke valse start.

Ook het muziekevenement Amsterdam-Live-On-Stage heeft zojuist besloten het muziekspektakel af te lasten i.v.m de weersdreiging. Ook het technofestival Welcome To The Future heeft de moeilijke keuze gemaakt om het festival af te lassen!. Het terrein met tenten, midden in de bossen, is te gevaarlijk bij deze weersomstandigheden.

Het festival Plein Open goes Bazart dat zaterdag in Den Haag plaatsvindt is verhuisd naar het Paard van Troje vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden. Het festival zal starten om 15:00 in plaats van 14:00.

De festivals Klamme Handjes en Puur Festival Leiden hebben besloten de poorten gesloten te houden tot 14.00 uur. Tispelpop in Roggel heeft besloten om het festival binnen door te laten gaan.

WeitjeRock in IJzendijke is zojuist helemaal afgelast.

Hardcore festival Craft op het NDSM-terrein in Amsterdam houdt haar buitenpodia gesloten tot 17:00 uur, ook het Stekker Festival in Utrecht begint vandaag pas om 17.00 uur, maar gaat dan wel weer door tot 01:00.

Het metalfestival Stonehenge in Steenwijk gaat wel gewoon door, ondanks de meldingen op de radio.

De Zwarte Cross heeft extra maatregelen genomen maar de achterhoek lijkt de grote storm te ontlopen vandaag.

Houdt de website van Rockmuzine in de gaten voor meer nieuws over de voortgang van de festivals,

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ