ZZ Top en Lynyrd Skynyrd naar Holland International Blues Festival

Facebookrssmail

ZZ Top en Lynyrd Skynyrd zijn bevestigd voor de aankomende editie van het Holland International Blues Festival. Ook Jonny Lang, Daniele Nicole en Delgres treden op in Blues Village Grolloo. Meer namen worden op een later moment bekendgemaakt.

Hoewel ze al werden opgericht in 1969 brak blues rock groep ZZ Top in Nederland pas door in 1983 met het album ‘Eliminator’, met hits als ‘Gimme All Your Lovin”, ‘Sharp Dressed Man’ en ‘Legs’. De band uit Houston, Texas die komend jaar zijn vijftigste verjaardag viert, werd in 2004 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en verkocht wereldwijd ruim 50 miljoen platen. Leadzanger en gitarist Billy Gibbons is door critici wel ‘een van Amerika’s beste bluesgitaristen werkzaam in de rock’ genoemd.

Foto (c) Dirk van den Heuvel, DCHPhotography

Lynyrd Skynyrd zette in de jaren zeventig zo’n beetje eigenhandig de Southern rock op de kaart. De band werd wereldwijd bekend met klassiekers zoals ‘Sweet Home Alabama’ en ‘Free Bird’. Met ruim zestig albums op hun naam en verkopen van meer dan 30 miljoen wereldwijd is deze rock ‘n’ roll legende inmiddels bezig aan hun ‘Last Of The Street Survivors Farewell Tour’.

Foto (c) Dirk van den Heuvel, DCHPhotography

De vierde editie van het Holland International Blues Festival vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ