Arch Enemy, Soulfly, Armored Sain,Airbourne en Carcass naar tweedaags Dynamo Metalfest

Facebookrssmail

Zaterdag 20 juli was al bekend en de aankondiging van de eerste namen heeft even op zich laten wachten. Nu zijn er is meer dan alleen bandnamen! Dynamo Metalfest plakt er in 2019 namelijk nog een extra dag aan vast. Naast zaterdag 20 juli brengen ze ook op vrijdag 19 juli metal naar de kunstijsbaan in Eindhoven.

De line-up is nog niet volledig compleet, maar met bands als Arch Enemy, Airbourne, Carcass, Metal Church en Soulfly hebben ze breed ingezet. Deze bands worden aangevuld met Pantera-held Philip H. Anselmo & the Illegals, Armored Saint, Grand Magus, Tribulation, Jungle Rot en Baest. De line-up is nog niet helemaal compleet.

Arch Enemy

De melodische deathmetalmachine Arch Enemy komt naar Dynamo Metalfest. De Zweden onder leiding van meestergitarist Michael Abbott (Carcass) staan al meer dan 20 jaar garant voor loodzware death, ingevuld met epische solo’s en ijzersterke hooks. Frontvrouw Alissa White-Gluz heeft zich sinds ‘War Eternal’ (2014) bewezen als iemand die niet onderdoet voor haar voorgangers en is dan ook te horen zijn op het in 2017 verschenen nieuwe album ‘Will To Power’.

Arch Enemy Dynamo Metalfest

Airbourne

Airbourne wordt te pas en te onpas vergeleken met AC/DC, een vergelijking waar de band zelf erg content mee is. Want als je dan toch vergeleken moet worden, waarom dan niet met ‘the best rock ‘n roll band in the business’? De Australische stoommachine gaat echter verder waar hun landgenoten zijn gebleven.

Zo zijn ze de laatste jaren uitgegroeid tot een wereldwijde publiekslieveling, die live te herkennen is aan de enorme muur Marshall versterkers op het podium en gierende gitaarsolo’s. Het publiek kan een retestrakke set verwachten met oudjes zoals ‘Runnin’ Wild’, ‘Live It Up’ en ‘Back In The Game’, maar ook nieuw werk van het meest recente, ijzersterke album ‘Breakin’ Outta Hell’.

Carcass

Toen Carcass eind jaren 80 hun eerste legendarische stappen zetten, gaven zij samen met Napalm Death de aanzet tot een exploderende grindcore-scene. ‘Reek of Putrefaction’ en ‘Symphonies of Sickness’ werden mijlpalen voor het genre en muzikaal klonken ze zo ziekelijk als hun pathologische artwork eruitzag. Met de jaren trad echter een meer volwassen death metalsound op de voorgrond en zouden ze zelfs als eersten een geut rock-‘n-roll aan het genre toevoegen. In 1996 zette de band er een punt achter ondanks hun succes en lieten ze een serieus gat achter… dat enkel door henzelf kon worden ingevuld. Maar liefst elf jaar lag Carcass in coma, maar in 2007 vond de langverwachte reanimatie plaats.

Wereldwijd werden ze geboekt voor shows, de zalen liepen vol, maar dan nog moesten we uiteindelijk wachten tot 2013 voordat hun nieuwe album ‘Surgical Steel’ zou verschijnen, met daarop hun heerlijke mix van knallende grind en pakkende melodieuze death metal mét ballen. Voorlopig ziet het er nog niet naar uit dat er een opvolger komt, maar dat neemt niet weg dat Carcass live altijd een belevenis is. Dat de heren zichzelf daarbij niet altijd even serieus nemen als hun muziek en er graag wat Engels sarcasme tegenaan gooien, is altijd meegenomen.

De volledig line-up die nu bekend is op een rij:

Arch Enemy
Airbourne
Carcass
Soulfly
Philip H. Anselmo & the Illegals
Armored Saint
Grand Magus
Tribulation
Jungle Rot
Baest

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ