Happy birthday Mina Caputo

Facebookrssmail

Mina Caputo werd geboren in Hartstown op 4 december 1973 als Keith Caputo en is een Amerikaans rock zangeres. Ze is zangeres van de New Yorkse metal band Life of Agony, maar heeft ook diverse solo-albums uitgebracht. Mina richtte in 1989 de band Life of Agony op, samen met haar neef, gitarist Joey Z.

in 1993 bracht Life of Agony hun debuutalbum ‘River Runs Red’ uit. Al vrij snel na het uitbrengen van hun derde album, ‘Soul Searching Sun’, in 1997 besloot Mina dat haar hart niet meer bij de band lag en verliet de band. Mina richtte in 1998 de band Absolute Bloom op, maar deze band was geen lang leven beschoren en werd binnen een jaar weer opgeheven. In 2003 was Caputo betrokken bij de reünie van de Braziliaanse band Freax, die tien jaar daarvoor uiteen was gegaan. De band bracht in dat jaar een album uit, eveneens ‘Freax’ genaamd.

In juli 2011 maakte Caputo bekend van geslacht te willen veranderen. Caputo begon in blogberichten aan zichzelf te refereren als ‘zij’ en overwoog een geslachtsoperatie. Met Live of Agony is Mina nog steeds actief en in 2017 verscheen het album ‘A Place Where There’s No More Pain’, een album dat zeer goed ontvangen werd en leidde tot een aantal optredens in Nederland en België

RockMuZine feliciteert Mina Caputo met haar 45ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ