Bleeding Gods, Martyr, Shinigami, Graceless en meer sluiten jaar af in Leiden

Facebookrssmail

Wanneer een drietal doorgewinterde metalheads de respectabele leeftijd van 50 jaar bereikt en Abraham ziet, geldt er maar één medicijn: Bandjes, Biertjes & Bekenden! Zo werkt dat nu eenmaal in de metal scene. Om een lang verhaal kort te maken: het is tijd voor een feestje, en wel op 28 december in Gebr. De Nobel in Leiden.

Kayamata

De Leidse interstellar stoner doom psych formatie Kayamata zal aftrappen in de grote zaal. Begin 2018 stonden zij in het voorprogramma van Karma To Burn in de Nobel en wisten toen al veel tere zieltjes voor zich te winnen en dit gaan zij nog uiteraard nog eens dunnetjes over doen. Moeders houd uw dochters derhalve binnen!

Thoughtless

Vervolgens speelt het Alkmaarse collectief Thoughtless in de kleine zaal hun mix van stevige metal met een flinke dosis thrash invloeden. De band naam mag bij menigeen de (negatieve) connotatie oproepen met de groep Korn omdat zij in 2002 een gelijknamig nummer uitbrachten op hun ‘Untouchables’ album, maar Thoughtless trekt toch echt een stuk steviger van leer dan de Amerikaanse nu-metal gigant. Komt dat horen, zien en ondergaan!

The Heritance

The Heritance uit Deventer treedt vervolgens aan in de grote zaal. Zij omschrijven hun muziek als “Energetic grooving aggressive thrashing metal”, dus dat moet iedereen die van steenharde metal houdt aanspreken.

Shinigami

De veelbelovende band Shinigami uit Utrecht wordt daarna als headliner in de kleine zaal gepresenteerd. Dat zij met slechts één EP in de achterzak al twee maal in het land van de rijzende zon hebben getoerd zegt voldoende over hun kwaliteiten. Na dit optreden van Shinigami gaat de kleine zaal sluiten en zullen de overige optredens in de grote zaal plaatsvinden.

Graceless

In de categorie lomp, lomper, lompst zal Graceless de gelederen van het Fest komen versterken. Hun old school death metal die middels hun ‘Shadowlands’ release in 2017 op de nietsvermoedende mensheid werd losgelaten is niet onopgemerkt gebleven. Recensies spraken onder anderen van “Verplichte kost, jaarlijst materiaal” en “Onvervalst doorbeukende, brute van overbodige franje ontdaan zijnde old school death metal” en daar is verder niet veel aan toe te voegen.

Martyr

De co-headliner is er een die eigenlijk geen nadere introductie nodig heeft: Martyr uit Utrecht. Al 36 jaar brengen zij hun Martyr eXperience met volle overgave. Voor het eerst zullen zij een speciale show brengen met de nieuwe gitarist Geoffrey Maas (ex-Downcast Collision).

Bleeding Gods

De andere co-headliner en tevens afsluiter van het verjaardagsfeest is niemand minder dan Bleeding Gods. De atmosferische death/thrash metal groep brak dit jaar gigantisch door met hun ‘Dodekathlon’ CD die via Nuclear Blast Records werd uitgebracht.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ