Wasteland Viper & Papaformigas naar MFC Coevorden

Facebookrssmail

Zaterdag 18 april organiseert het MFC Coevorden weer een concert en deze keer staan Wasteland Viper en Papaformigas onder de spotlights. Onder het mom van “gipsy&rock, well what the fok”. Inderdaad je leest het goed hardrock met zigeunermuziek een niet veel voorkomende combi, maar van het popcollectief uit Coevorden is het bekend dat ze de dingen soms anders doen dan elders. Misschien leuk om te weten is dat beide bands net een nieuwe plaat hebben uitgebracht en dus zeker van plan zijn om te gaan vlammen op het podium.

Wasteland Viper

Pak de vuige rock ’n roll van Motörhead, de met whisky doordrenkte blues van Guns N’ Roses en combineer dit met de energie van Airbourne. Wasteland Viper bestaande uit de heren Marijn, Daan, Tom en Vincent (ex- Revölvo) brengen deze invloeden samen in de vlammende rocksensatie uit Twente.

In mei 2017 werd trots de EP ‘Unleash The Beast’ uitgebracht voorafgaand door de videoclip van singel ‘Get Your Fix’, die begin 2018 in de Top 50 van Twente werd gestemd. De band deed nationale en internationale ervaring op en dit bracht hen o.a. in poppodia als Metropool en op festivals als Beerland, Green Vibrations en Popelucht. Met deze ervaring is de band in 2019 terug de studio in gegaan om hun full-length debuutplaat op te nemen die in 2020 wordt gepresenteerd.

Een live optreden van Wasteland Viper staat garant voor een harde en swingende set waar je dorst van krijgt en wat naar meer smaakt. Zet die tap maar open, vuist in de lucht en gas op de plank!

Papaformigas

Papaformigas is een ska, klezmer, gipsy band uit het noorden van Nederland. Een diep gerommel borrelde langzaam omhoog vanuit de ondergrondse van Emmen en omstreken. Een selectie muzikanten allen met verschillende achtergronden en afkomstig uit andere windstreken besloten te gaan doen waar ze zeggen goed in te zijn. Daad wordt bij woord gevoegd, want aan het jeukende gerommel moest hoognodig gekrabd worden. Zeggen dat je muziek gaat maken zoals het nog nooit eerder gedaan is klinkt misschien pretentieus en ambitieus, maar toch is dat precies wat er gebeurde. Papaformigas was geboren!

Muzikanten met meer dan een halve eeuw aan muzikale ervaring steken de koppen bij elkaar en hun smeltkroes bevat een frisse mix van de fijnste kruiden zoals; klezmer, balkan, ska, reggae en polka. Eenmaal aan de kook gaat er een grote scheut soul door het brouwsel voor extra smaak. En vervolgens heb je het dan, wereldmuziek uit het land van turf, geesten en gezonde achterdocht. Papaformigas kun je zien als de kleinere neven en nichten van bands als, Gogal Bordello en Mala Vita.

Zaterdagavond 18 april opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:30 uur

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ