ULVDALIR – …OF DEATH ETERNAL

Facebookrssmail

Via het Iron Bonehead Productions label brengt de Russische Black Metal band Ulvdalir op 25 januari hun vierde langspeler ‘…Of Death Eternal’ uit.
De band is al sinds 2001 actief en tot nu toe alleen nog maar bekend in een kleine kring van kenners.
Hopelijk gaat deze kring zich uitbreiden onder de Black Metal fans.

Want met ‘…Of Death Eternal’ heeft de band een puik van een jewelste Black Metal album afgeleverd. Na het spannende ruim 2 minuten duren de intro volgt het uitstekende ‘Awakening’ met melodieuze, heavy riffs, een uitstekende bass spel, en dito gitaarsolo’s. De band speelt mid-tempo op geleidelijk niveau die prima in het gehoor ligt en bovendien een geheel eigen atmosferische sound heeft.

Echte uitschieters zijn de tracks ‘Black Flame of Will’, ‘Swords of Belial’, ‘Birth of The Beast’, en ‘Music of Cold Spheres’.
‘Black Flame of Will’ kent zowel een heerlijk drum- als gitaarspel en heeft zanger/ gitarist Winterheart een zeer aangename gruntvocalsound die zeer aangenaam is om te horen. ‘Swords of Belial’ kent een lekkere melodieuze gitaarriff zoals de ware Melodieuze Black Metal fan deze graag hoort van een band.

Maar de echte toptracks van het album zijn toch ‘Birth Of The Beast’ en ‘Music Of Cold Spheres’. ‘Birth Of The Beast’ kent een lekker stevig uptempo drumspel onder stevige gitaren die een mooi geheel vormen en ‘Music of Cold Spheres’ kent interessante gitaarsolo als bridge tegen het einde van de track.

Afsluiter ‘Eternal Angel of Death Eternal’ kent een spetterend einde met een stevige gitaarriff die mooi de overlap vormt naar de mystieke outro van deze plaat.

Een prima Black Metal album voor de fans van melodieuze Black Metal bands als Summoning, Carpathian Forest, en Mesarthim.
Niks meer en niks minder.
(95/100) (Iron Bonehead Productions)

 

TRACKLIST …OF DEATH ETERNAL

  1. Intro
  2. Awakening
  3. Black Flame of Will
  4. Swords of Belial
  5. Birth Of The Beast
  6. Music Of Cold Spheres
  7. Eternal Angel of Death Eternal
  8. Outro

LINE UP ULVDALIR

Winterheart – vocals/guitar
Nox – drums
Vind – bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ