Hitherside – Blue Lotus

Facebookrssmail

Voor mij ligt het nieuwe album van Hitherside. Een band die gevestigd is in Antwerpen. De female fronted melodic metal band bestaat uit de amerikaanse zangers Jennifer Summer en multi instrumentalist Sam Oerlemans. In 2011 zijn ze begonnen als muzikaal duo en ze schreven en produceerden hun eigen originele melodic metal songs en video’s. Ze kregen een endorsement deal met PreSonus Audio Electronics met de release van hun debuut single / video ‘Insignificant Other . Sindsdien wist de groep een sterke internationale schare fans op te bouwen.

In 2015 verschijnt het naamloze debuut album, opgenomen, geproduceerd, gemixed en gemastered door Sam in hun eigen home studio, genaamd 7th Circle Studio. Alle nummers zijn door het duo samen geschreven en Sam heeft alle instrumenten op het album zelf gespeeld. In 2018 tekent de band bij Painted Bass Records.

Het nieuwe album ‘Blue Lotus’ opent ongelooflijk sterk met het nummer ‘Unsanctify Me’, waarin Jennifer ook meteen laat horen hoe ze gegroeid is als zangeres . Het zijn niet altijd de vrolijkste onderwerpen in de songs waarover men zingt. ‘Blue Lotus’ is psychoactive alkaloid, gebruikt als een drug om een euforisch gevoel op te wekken. Het nummer ‘Blue Lotus’ gaat over het gebruik van deze stof als een manier om te ontsnappen aan de persoonlijke problemen van misogynie. Het is een van de sterkste nummers van het album. 

‘Honeydripper’ verhaalt over ongewenste seksuele avances, op weergaloze wijze vertolkt door Jennifer. De band grossiert op dit album in prachtige melodielijnen, pakkende refreinen en geweldige vocalen. Alle instrumenten zijn haast weer gespeeld door Sam, alleen op het nummer ‘Get it back’ krijgt hij hulp van zijn neef Dirk Verbeuren, tegenwoordig de vaste drummer bij Megadeth.

Met een speelduur van nog geen 34 minuten is het album wat aan de krappe kant, maar daar staat tegenover dat er geen enkele misser opstaat en er gelukkig op de meeste spelers een repeat knop zit , want bij mij gaat de cd nog vele rondjes draaien. Een fantastische prestatie. (85/100) (Painted Bass Records)

Tracklist

UNSANCTIFY ME
LOVELY DAY TO KILL
MY PREDICTION
BLUE LOTUS
GET IT BACK
INSIGNIFICANT OTHER
HONEYDRIPPER
KNOCK EM ON BACK
ASKED BUT NOT ANSWERED

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ