Happy birthday Andreas Bergh

Facebookrssmail

Andreas “Whiplasher Bernadotte” Bergh werd geboren op 2 mei 1977 in het Zweedse Strömstad en is bekend als zanger en frontman van de industrial- en gothic-metalband Deathstars.

Deathstars werd opgericht in januari 2000. De band staat bekend om hun donkere horror -thema teksten, pessimistisch en misantropische sociale commentaar en onderscheiden zich door geschminkt en in donkere uniformen het podium op te gaan. De huidige line-up van de Deathstars bestaat voornamelijk uit leden van Swordmaster, een black metal project dat de voormalige leden van heeft Dissection en Ophthalamia.

Ook “Whiplasher Bernadotte” heeft vanaf 1993 tot 2000 deel uitgemaakt van Swordmaster, waarna hij de mede oprichter was van Deathstars. Met Deathstars werden tot op heden vier full-length studio albums uitgebracht: Synthetic Generation (2002), Termination Bliss (2006), Night Electric Night (2009) en The Perfect Cult (2014).

RockMuZine feliciteert Andreas “Whiplasher Bernadotte” Bergh met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ