Godsmack, poppodium 013 Tilburg 19-06-2019

Facebookrssmail

Op deze broeierig warme woensdagavond staat de Amerikaanse rockband Godsmack geprogrammeerd in het Tilburgse poppodium 013. In maart van dit jaar speelden de heren van Godsmack in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam en drie maanden later in een goed gevuld 013, het is overigens pas het vierde Nederlandse optreden van deze band.

Voor deze avond is het Nederlandse viertal van Call the Riot uitgenodigd om het publiek op te warmen. Dit viertal bestaat uit zangeres/gitariste Natascha Rossel, drummer Menno Schaap, gitarist Marc van der Meulen en bassist Jason van Breukelen. In het half uurtje wat ze hebben krijgen we songs voorgeschoteld van het debuutalbum uit 2017 ‘What’s Going On’, het is een leuk enthousiast optreden van deze jonge band en het publiek reageert positief op deze band.

Na een ombouwpauze van een ruim half uur laten de heren van Godsmack de fans nog wat extra wachten om om 21.15 aan hun optreden beginnen. De nadruk van het optreden ligt op het in 2018 uitgebrachte zevende album ‘When Legends Rise’, waarvan de avond gestart wordt met het gelijknamige titelnummer. Waarna het titelnummer van het vorige zesde album ‘1000hp’ volgt, ook het verleden wordt door de band niet vergeten met de songs: ‘Keep Away’, ‘Straight out of Line’, ‘Awake’ en ‘Voodoo’. Tevens krijgen we ook de drumbattle ‘Batalla de los Tambores’, waarbij zanger/gitarist/drummer Sully Erna en drummer Shannon Larkin beide vooraan op het podium lekker op de drums tekeergaan.

De reguliere set wordt afgesloten met een cover van the Beatles ‘Come Together’, waarna de heren nog terugkomen voor een toegift met drie songs het ingetogen op piano gespeelde ‘Under Your Scars’, ‘Bulletproof’ en het bekendste Godsmack nummer ‘I Stand Alone’ als laatste song van de avond. Waarna de band de fans bedankt voor een topavond. Godsmack speelde een goede show met songs uit hun hele ouevre en Sully Erna, gitarist Tony Rombola, bassist Robbie Merrill en Shannon Larkin genieten zichtbaar op het podium. Hopelijk komen ze snel weer terug.

Foto’s (c) Jeroen Schortemeijer

Setlist Godsmack:

 • When legends rise
 • 1000hp
 • Say my name
 • Keep away
 • Crying like a bitch
 • Straight out of line
 • Awake
 • Unforgettable
 • Somethong diffirent
 • Voodoo
 • Batalla de los tambores
 • Whatever
 • Come together ( Beatles-cover )
 • Under your scars
 • Bulletproof
 • I stand alone
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ