Damian Wilson entertaint de Pul op Bevrijdingsdag

Facebookrssmail

De sfeer is gemoedelijk in de goedgevulde Pul. Het publiek wat op deze Bevrijdingsdag gekozen heeft om naar de Pul te komen in plaats van naar de in het hele land gehouden Bevrijdingsfestivals al dan niet groot-of kleinschalig, wordt door de sympathieke Engelsman getrakteerd op een mooie avond. Niet alleen de meesterlijk gezongen liedjes ondersteund door mooi acoustisch gitaarspel maar ook de interactie met het publiek en de presentatie van Damian Wilson staan garant voor een avond waar iedere bezoeker van de Pul volop van geniet.

Als Damian Wilson geen zanger was geworden had hij nog altijd zijn brood kunnen verdienen als stand-up comedian. Met de o zo bekende droge Britse humor schudt hij tussen de nummers door anekdotes en grapjes uit zijn mouw alsof het niks is. De avond is verdeeld in twee delen van ongeveer een uur met een kwartiertje pauze waarin Damian even zijn stem smeert met een vers kopje thee.

Hoogtepunt van de avond qua muziek is voor mij als Metalhead zijnde de akoestische versie van Iron Maiden’s ‘The Evil That Men Do’, een nummer dat hij ook ten gehore brengt met Maiden United. Maar ook ‘Brightest Way, ‘Limehouse to Lechlade’ en alle andere gespeelde nummers zijn stuk voor stuk pareltjes.

Ik wil ter afsluiting nog een compliment maken aan lichtman Tom die de hele avond gehoor moest geven aan de fratsen van Damian Wilson en ook de geluidsman verdient een dikke veer in zijn reet. Het is een verademing om eens een keer een concert te bezoeken zonder dat je oordopjes in hoeft te hebben omdat anders je oren twee dagen daarna nog suizen.

In september staat Damian Wilson drie dagen in de 013 als gastzanger bij Ayreon en in november staat hij op diverse podia in ons land en gaat hij nummers ten gehore brengen van bands en muzikanten waar hij mee heeft samengewerkt, (om een paar namen te noemen: Threshold, Headspace, Ayreon, Maiden United, Rick Wakeman) afgewisseld met nummers van zijn soloalbums. Zorg dat je voor één van deze concerten kaartjes kunt bemachtigen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ