BRUUT – BLOOD MOON

Facebookrssmail

Sinds een aantal jaren heeft voormalig Acrostichon brulboei Corinne van den Brand de smaak weer behoorlijk te pakken. Acrostichon zegt u niets ? Dat is dan heel jammer want op hun debuut Engraved in Black kon je al in 1989 met een van de eerste vrouwelijke “vocals from the gutter” kennismaken.

Sinds een aantal jaren werkt  Corinne ook aan andere vocale kwaliteiten zoals te horen was bij The Covering en vooral Razend waarvan we binnenkort hopelijk weer nieuw materiaal mogen verwachten. Met Acrostichon wordt sporadisch nog wel eens opgetreden en omdat ze nog steeds over een uiterst smerige deathgrunt beschikt kan ze hiermee uitstekend uit de, blote, voeten bij BruuT.

In tegenstelling tot eerder genoemde bands doet dit drietal, dat naast Corinne(zang en basgitaar) bestaat uit gitarist Albert de Bruin en drummer Joris van Iersel die beiden ook spelen in Crustacean, de ouderwetse, pure death metal tijden herleven. Denk voornamelijk aan de beginplaten van Death, Obituary en Massacre of, zoals ze zelf zeggen; lekker ongecompliceerd en “recht in oewe bakkes”.

De titeltrack ramt er lekker en daarmee heb je de eerste vuistslag al te pakken. Potverdikke, dat is inderdaad heerlijk ouderwets smerig. Het navolgende  ‘Liar’ is een stuk logger qua opbouw maar het tempo komt er halverwege ook weer behoorlijk in en heeft daardoor wat meer variatie te bieden. En wat een verrotte grafstem heeft Corinne nog steeds zeg, pfff. ‘No Expectations’ is ook aan de logge kant en volgt een beetje dezelfde formule als ‘Liar’ maar heeft ook een behoorlijk catchy kant en een vette, overheerlijke gitaarsolo te bieden. Helaas zijn we met het lekker voordenderende ‘Vampire’ alweer aan het einde van een veel te korte eerste kennismaking met BruuT.

Ben je op zoek naar the good old days of death metal of wil je gewoon genieten van lekker ongecompliceerde, rauwe, brute death metal dan is BruuT zeker voor jou het beluisteren meer dan waard. Veelbelovende kennismaking dit 4 track ep’tje  in ieder geval van een band die haar naam niet beter had kunnen kiezen; BruuT = BRUUT ! (84/100; Eigen Beheer)

Tracklist:

1. Blood Moon
2. Lair
3. No Expectations
4. Vampire

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ