The Dead Daisies – Locked and Loaded

Facebookrssmail

Anno 2019 zijn The Dead Daisies een fenomeen waar niemand in de rockwereld meer omheen kan. De band ontstond in 2013 en nu, zes jaar later, is de band niet alleen een paar albums en veel nieuwe muzikanten rijker, maar ook een indrukwekkend imago. Tussen het bijna onafgebroken toeren door blijven de Daisies hun fans voorzien van nieuw en afwisselend materiaal: zo kwam in 2017, tussen de albums ‘Make Some Noise’ en ‘Burn It Down’, een livealbum uit (‘Live and Louder’). De band blijft zichzelf vernieuwen en probeert nu weer iets nieuws; het laatste album, ‘Locked and Loaded’, bestaat puur uit covers – sommigen verschenen al op eerdere albums, anderen werden alleen nog maar live gespeeld door de band. ‘Locked and Loaded’ is een album dat het concept waar de muziek van The Dead Daisies om draait perfect belichaamt: het samenbrengen van een jarenlange, rijke geschiedenis van ijzersterke rock en de muziekscène van vandaag de dag. 

Het album begint met ‘Midnight Moses’, een van de publiekslievelingen die sinds het album ‘Revolucion’ in het repertoire van de Daisies zit. Er volgen een paar nummers die de Daisiesliefhebber bekend zullen voorkomen; ‘Evil’, ‘Fortunate Son’ en ‘Join Together’ zijn stuk voor stuk nummers die ondertussen haast tot Daisiesklassiekers (al zijn het natuurlijk covers) kunnen worden gerekend. Dat het album niet alleen een bundeling van klassiekers is, blijkt uit het volgende nummer: de live vaak uitgevoerde cover van ‘Helter Skelter’ is nu voor het eerst opgenomen en aan het studiomateriaal toegevoegd.

Dat de Daisies zowel The Beatles als The Rolling Stones als hun muzikale voorvaders zien, wordt duidelijk met de cover van ‘Bitch’, dat op zijn beurt weer opgevolgd wordt door ‘American Band’. Dat de nummers ‘American Band’, ‘Rockin’ In the Free World’ en ‘Highway Star’ in live-uitvoering op het album staan, maakt van ‘Locked and Loaded’ een afwisselend en levendig album en zorgt er tevens voor dat het album niet betekent dat de band zichzelf simpelweg herhaalt. ‘Revolution’, nog een Beatles-cover, is nieuw materiaal en aangezien het nummer bij liveconcerten van de Daisies minder vaak voorbij komt is het een opmerkelijke maar goed passende toevoeging.

Het album ‘Locked and Loaded’ (ongetwijfeld een lichte verwijzing naar het nummer ‘Lock & Load’ van het eerste album, bekend door de bijdrage van Slash in de gitaarsectie) is zo een leuke bundeling vol ‘gouden ouden’, nieuwe studio-opnames en enkele live-uitvoeringen die de zo beroemde sfeer van de concerten van de band goed uitdragen. Wie hoopte op een album vol nieuw materiaal wordt wellicht teleurgesteld, maar de Daisies kennende zal het niet lang duren voor er weer een echt nieuw studioalbum komt – en intussen kan de fanbase met ‘Locked and Loaded’ genieten van en terugblikken naar het beste dat The Dead Daisies te bieden hebben. (80/100) (Spitfire Music)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ