Europese première documentaire Blind Melon frontman Shannon Hoon op IDFA

Facebookrssmail
Blind Melon

Shannon Hoon, zanger van de rockband Blind Melon, filmde zichzelf van 1990-1995 met een Hi8-camera. Zelfs tot een paar uur voor zijn plotselinge dood filmde hij zichzelf. Van de honderden uren aan beeldmateriaal van zijn leven met familie, de band, internationale optredens en de worsteling met zijn drugsverslaving is nu de documentaire ‘All I Can Say‘ gemaakt. De Europese première hiervan is op vrijdag 22 november in De Brakke Grond tijdens IDFA in Amsterdam in het bijzijn van regisseurs Danny Clinch, Taryn Gould, Colleen Hennessy, Blind Melon bandleden Christopher Thorn en Rogers Stevens en Shannons dochter Nico Hoon.

Experimentele en persoonlijke beelden 

Shannon Hoon begon zichzelf te filmen in 1990 vlak voor de vorming van Blind Melon en twee jaar voor hun doorbraak met het nummer ‘No Rain’, waarvan de videoclip een hit werd op MTV. In de jaren daarna werd de camera zijn dagboek. Hij filmde alles: van de nominatie van de Grammy Awards tot politieke televisiebeelden en heel persoonlijke beelden zoals de geboorte van zijn dochter tot zijn drugsgebruik. Ook ontmoetingen met beroemdheden zoals met Lenny Kravitz komen voorbij.

Op 21 oktober 1995 overleed Hoon aan een overdosis drugs – een maand nadat hij 28 jaar was geworden. Hij liet zijn vriendin en hun pasgeboren dochtertje na. De documentaire bevat zijn eigen beelden, zijn stem, zijn muziek en is min of meer chronologisch gemonteerd tot een verhaal over de mooie en duistere kanten van roem. Ook voor niet-Blind Melon fans is de documentaire interessant. De intieme docu geeft een beeld van Hoons korte leven en worstelingen, de opkomst van Blind Melon en de alternatieve muziekscene in Amerika en, dankzij televisie- en concertfragmenten en MTV-clips, ook een tijdsbeeld van de jaren ’90, een tijdperk vlak voordat Internet de wereld veranderde. Vorige maand won de documentaire de prijs van Beste Documentaire op het New Hampshire Film Festival in de Verenigde Staten.

De Europese première van ‘All I Can Say’ is op vrijdag 22 november, 19:15 uur, Brakke Grond (grote zaal), Amsterdam.

Daarna te zien op:
-zondag 24 november om 10:30 uur Kriterion
-zondag 24 november om 21:45 uur, Tuschinski (press & industry screening)
-woensdag 27 november om 21:30 uur, Tuschinski 4
-zaterdag 30 november om 21:30 uur, Munt 12.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ