The Striders – Out Of The Blues

Facebookrssmail
The Striders – Out Of The Blues

Fans van lekker stevige blues rock opgelet. Er is in Zweden weer een nieuwe fijne band opgestaan. The Striders is de naam en zij brengen de jaren 70 blues rock terug in een nieuw, wat steviger jasje. Hun debuut album ‘Out Of The Blue’ is het eerste wapenfeit van de mannen.

The Striders is in afkomstig uit Jönköping. Victor Gustafsson op vocalen, Adrian Johnsson op de bas, Mattias Gudasic als gitarist en Sebastian Varas achter de drums, waaruit The Striders bestaan, besloten in de herfst van 2016 de groep op te richten. Heel veel meer is van de band nog niet bekend, ze komen echt pas net kijken.

Hoe klinkt de muziek van de heren dan? Lekker old school. De stem van Victor Gustafsson heeft een fijn rauw randje en dat geeft de nummers net wat extra kracht mee. Het past helemaal in de muziek die ze maken. Hier zou een zeer verfijnde stem totaal niet passen. Ook gitarist Mattias Gudasic heeft de juiste techniek voor dit genre. Uit zijn instrument perst hij heerlijke pakkende, volle riffs en fijne solo’s. Verder klinkt de meerstemmige zang van de heren zeer aangenaam. De ritme sectie op de bas en drums staat ook als een huis.

Eerste single ‘Standing On Top’ zou gewoon een hit moeten zijn. In ieder geval in de rock hitlijsten. Dit nummer is van begin tot eind top. Pakkend refrein met een goede melodie en een zeer lekkere riff. Op ‘Out Of The Blues’ is een buitenbeentje te vinden. Dit gaat om het akoestische ‘Dandelion’. Hier worden de elektrische gitaren even met rust gelaten en ook dit gaat ze goed af. ‘Move On’ beschikt over één van de beste riffs op de plaat. ‘Addicted’ heeft daarentegen waarschijnlijk de lekkerste solo van het stel.

Een flater is niet op het album te vinden. Natuurlijk zijn sommige nummers wel wat beter dan anderen, maar er zit geen nummer bij waarvan je denkt: ”Wat dachten ze hier?” Ieder nummer heeft zijn eigen kracht. Moeilijk om je hoofd drie kwartier stil te houden, de melodieën maken dit haast onmogelijk.

De muziek van de heren is pakkend, het klinkt allemaal gewoon zeer goed. De riffs blijven hangen en ook de refreinen zijn op die manier gemaakt. Hopelijk gaan we nog meer van deze heren horen, want potentie zit er wel degelijk in. Dit is hoe blues rock hoort te klinken. (90/100) (Sliptrick Records)

Track Listing:

01. Closer To The Sun 
02. Whole Lotta Lovin’
 03. Bag Full Of Bones 
04. Standing On Top 
05. Dandelion 
06. Rock’n Roll Star 
07. Move On 
08. Supernatural 
09. Addicted 
10. Hellhound Blues

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ