Finse band Melua komt met nieuwe single ‘Waves’

Facebookrssmail

Afgelopen vrijdag bracht het Finse Melua hun eerste single ‘Waves’ uit, afkomstig van het nieuwe album dat op 24 juli uitkomt. De band schildert op het nummer met verschillende klankkleuren , bijna een beetje psychedelisch, maar bovenal iets lekkers dat ergens tussen rock- en metalmuziek in zit.

Melua is in 2017 opgericht. De bandleden speelden al jaren samen in verschillende line-ups, maar in 2017 kwam het zo samen dat iedereen het gevoel had: Nu gaat het gebeuren.

‘Waves’ werd opgenomen op dezelfde plaats als het volledige album onder leiding van Häiriö Piirinen, in zijn studio in Pori, de geboorteplaats van de band. Opnames hiervan begonnen in het najaar van 2019 en waren klaar in januari 2020. Het album is vernoemd naar de band: ‘Melua’.

Muziekvideo bij het nummer ‘Waves’ is van de kunstenaar simppafi (Simo Santavirta), een pionier op het gebied van de digitale kunst. De video is met vroomheid gemaakt en gebouwd, met respect voor de boodschap en sfeer van het nummer.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ