Bassist Triggerfinger Monsieur Paul komt met soloalbum ‘LowRider’

Facebookrssmail

unnamedMonsieur Paul – boom van een kerel, strak in het pak en steevast met een Ray-Ban op zijn neus – heeft zijn lust for life teruggevonden. En hoe. Nadat het rock-‘n-roll bestaan van Paul Van Bruystegem tien jaar geleden zijn tol begon te eisen, besloot de bassist van Triggerfinger een andere weg in te slaan. En met succes, want binnenkort komt niet alleen zijn eerste soloplaat ‘LowRider’ uit, maar verschijnt ook zijn boekdebuut: Monsieur Paul: on tour.

Dertien is hij pas, als Leuvenaar Monsieur Paul besluit om te stoppen met school om beroepsmuzikant te worden. Als veertienjarige kijkt hij op café stiekem naar zijn grote idolen Roland Van Campenhout en Big Bill, niet wetende dat hij later met beiden op het podium zal staan. Een succesvol parcours als gitarist bij onder meer The Wolf Banes, Neeka en B.J. Scott volgt. Toch komt zijn echte muzikale doorbraak pas wanneer hij zich aansluit als bassist bij Triggerfinger, waar hij nog steeds speelt. De man, intussen bijna zestig, ademt rock-‘n-roll en heeft ook de negatievere kanten van het artiestenbestaan gekend.

‘LowRider’ is het soloproject van Paul Van Bruystegem aka Monsieur Paul, de man met 40 jaar onversneden rock-‘n-roll op de teller. Als bassist van Triggerfinger was hij de afgelopen drie jaar welgeteld 136.000 km in 158 steden en 25 landen “on tour”. Goed voor een chronisch bluesgevoel en een eeuwig sluimerend gemis.

Het rondreizen bleek ook een ideale inspiratiebron voor deze plaat die even onvoorspelbaar en opwindend is als de trip zelf en een muzikale rollercoaster biedt over desolate highways en nog desolatere sideways. Eclectisch, soms bevreemdend, maar altijd onderweg. Voor ‘LowRider’ werkte Paul samen met Belgiës strafste muzikanten, allen even grote avonturiers als de maker zelf. Stap in en enjoy the trip. Muziek en roadtrip visuals zijn on the house. Al de rest is op eigen risico.

unnamedIn Monsieur Paul: on tour neemt Paul Van Bruystegem je mee op een trip door de laatste tien jaar van zijn leven, beginnend in 2007 – toen de bassist nog een heleboel haar op zijn hoofd had. In dat jaar bereikt Monsieur Paul naar eigen zeggen rock bottom en besluit hij het roer om te gooien. Nu vertelt hij eerlijk over zijn verslaving aan drank en drugs en zijn gevecht om voorgoed clean te blijven (fietsen schijnt hem erg te helpen). Maar het boek gaat vooral over de grenzeloze fun, het harde werken en de onvergetelijke ontmoetingen tijdens het jarenlange touren met Triggerfinger door heel Europa en daarbuiten.

Of zoals Monsieur Paul het zelf verwoordt: “Dit is het relaas van de laatste tien jaar, in vogelvlucht. Laat u niet afschrikken door de chaotische, ongeordende toon ervan, zo zit mijn leven nu eenmaal in elkaar.”

Release shows:
20/09 : CC Vredeberg, Vredebergstraat 12-14, Lier (B)
22/09 : Depot, Martelarenplein 12, Leuven (B)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ