Walker’s Cay komt met potentiële ballad-klassieker

Facebookrssmail

Walker’s Cay is een rockband uit Toronto, Ontario, Canada, bestaande uit Gary LaBarr, (Vocalist / Rhythm Guitar / Keyboards) en Mike Swain, (Lead- en Rhythm Guitars). Gary LaBarr heeft in Canada een flinke status opgebouwd met verschillende gouden en platina platen voor zijn werk in verschillende projecten; als muzikant, producer en arrangeur.

Mike Swain wordt beschouwd als ‘de technische tovenaar’, van de band vanwege meer dan 30 jaar ervaring als operator bij een kerncentrale. Daarnaast is Mike gewoon professioneel opnametechnicus, gespecialiseerd in het Pro-Tools-veld.

Samen hebben ze Walker’s Cay opgezet, een band die zijn naam dankt aan meest Noordelijke eiland van de Bahama’s. Het eiland werd eind jaren negentig bezocht door Gary LaBarr . Niet alleen bleef het prachtige eiland zijn hele leven op zijn gedachten, ook de naam Walker’s Cay bleef in zijn hoofd. Tot hij de naam kon gebruiken.

De muziek van Walker’s Cay doet denken aan klassieke rockbands als Styx, Journey, Def Leppard, Toto en Heart, om er maar een paar te noemen. De heerlijke ballad die nu als single uit is, ‘Why Oh Why’ is er een uit het rijtje ‘Time Stood Still’ van Bad English en ‘Whole Hearted’ van Extreme. Een rockballad-klassieker in wording.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ