Distillator wordt Cryptosis

Facebookrssmail
Foto (c) Ariane van Ginneke / Arifocus Fotografie

Evolutie is essentieel om te overleven. In de steeds veranderende wereld van zware muziek is dat een onmiskenbare realiteit. Nu de tijd steeds sneller gaat en alles onder de voetstappen verpulvert dreigt te raken, is het tijd om plaats te maken voor de futuristische uitbarsting van meerdere metalen van Cryptosis. Voorheen bekend in de Europese metal underground als old school thrash band Distillator, zijn Laurens Houvast [zang / gitaar], Frank te Riet [bas / mellotron / achtergrondzang] en Marco Prij [drums] een grootschalige transformatie en upgrade aangegaan, resulterend in een splinternieuwe band met een sound die je gegarandeerd van je plek zal blazen

“Toen we met Distillator begonnen, waren we nog kinderen”, zegt Laurens. “We waren nog studenten en hadden een totaal andere visie op muziek. Maar waar we ook heen gingen, we leerden steeds meer van elkaar en we leerden elkaars voorkeuren in muziek kennen. We houden van de muziek die we speelden en we wilden heel graag weer muziek spelen zoals die destijds klonk; dan begin je je als artiest te ontwikkelen. We willen muziek maken volgens ons geluid, en niet van iemand anders. Dat is cryptosis.”

“We namen de naam Cryptosis omdat het uit twee woorden bestaat – aan de ene kant is het ‘crypto’, zoals technologie, cryptovaluta en de digitale wereld”, legt Laurens uit. “Aan de andere kant is het ‘osis’ dat afkomstig is van hypnosis (hypnose, red.), dus de combinatie betekent de hypnose van technologie. Mensen kunnen niet leven zonder technologie en ze zijn verslaafd en het zal in de toekomst alleen maar erger worden, waarbij technologie de volledige controle heeft. Je wordt gehypnotiseerd door de technologie om je heen, dat is cryptosis.”

“Het geluid is een mix van alles waar we persoonlijk van houden”, legt Frank uit. “Alles van Rush tot Dimmu Borgir. Het is progressief, symfonisch, het is death, thrash, old school en modern, met ook wat black invloeden erin. Iedereen drukt zijn eigen stempel op deze nieuwe band. Het is een mix van alles waar we van houden! “

“We hebben echt de grenzen verlegd”, voegt Marco toe. “We hebben een album gemaakt dat voor ons alle drie het maximum is van wat we kunnen, tot aan de grenzen van ons kunnen. We moesten echt oefenen en oefenen om alle delen goed samen te krijgen! “

Herboren als vooruitstrevende ontdekkingsreizigers van de extreme metal-kosmos, is Cryptosis wat er gebeurt wanneer metal de kans krijgt om te evolueren, uit te breiden en te ademen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ