Happy birthday Michael Poulsen

Facebookrssmail

Michael Schøn Poulsen werd geboren in Slagelse op 1 april 1975 en is een Deense zanger en gitarist. Hij is de zanger en songwriter van de Deense band Volbeat.

Poulsen groeide op in Ringsted, ongeveer 63 km van Kopenhagen. Op 17-jarige leeftijd verhuisde hij naar Kopenhagen en vormde daar zijn eerste band Dominus. Er kwamen vier albums van Dominus uit, waarna de band uit elkaar ging. Poulsen schreef nieuwe nummers die niet alleen deathmetal-invloeden hadden maar ook rock-‘n-roll bevatten, waarmee de band Volbeat ontstond.

Volbeat werd gevormd in 2001 nadat frontman Michael Poulsen zijn vorige band Dominus had verlaten. Hun stijl houdt het midden tussen heavy metal en rockabilly. Hun voornaamste invloeden zijn Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica.

Inmiddels heeft Volbeat met Michael al weer vijf studio albums uitgebracht, de eerste, ‘The strength / The sound / The songs’ verscheen in 2005 waarna ‘Rock the Rebel / Metal the Devil’ in 2007 volgde. Daarna ging het hard met albums maar ook de groeiende populariteit van de band en Michael in het bijzonder. ‘Guitar gangsters & cadillac blood’ (2008), ‘Beyond hell above heaven’ (2010) en het laatste album ‘Outlaw Gentlemen & Shady Ladies’ dat verscheen in 2013.

Op 13 juni 2011 speelde Volbeat op het hoofdpodium van Pinkpop, op 24 juni 2011 speelden ze als een van de headliners op de Graspop Metal Meeting.

RockMuZine feliciteert Michael Poulsen met zijn verjaardag

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ