CD van de Week: Kissin’ Dynamite – Not The End Of The Road

Facebookrssmail

De Duitse band Kissin’ Dynamite viert dit jaar alweer zijn 20-jarige jubileum. In 2002 begonnen ze als een schoolband en nu staan ze onder contract bij een van de grootste labels in de rockmuziek. De naam van de band komt van een AC/DC track. Dat nummer was de ringtone van één van de bandleden. Kunnen ze het succes van voorganger ‘Ecstasty’ evenaren of zelfs overstijgen? 

De groep bestaat uit Johannes Braun op vocalen, Ande Braun en Jim Müller op gitaar, Steffen Halle op bas en Sebastian Berg op drums. Alleen laatstgenoemde is een ”nieuw” lid. De andere vier zijn al sinds het begin van de partij. Dat is ook gelijk een mooi woord om de muziek van de band te beschrijven. KD staat garant voor een feest! Pakkende refreinen, fijne solo’s en een energie waar je u tegen zegt. Neem hiervoor bijvoorbeeld de titeltrack die al een tijdje uit is. Deze is onmogelijk om uit je hoofd te krijgen. Ook ‘Only The Dead’ is exact zo een voorbeeld. De zang van Braun lijkt ook met ieder album beter te worden. De man heeft een rauw randje op zijn stem, maar gebruikt deze op een manier die erg natuurlijk klinkt.  

Ik moet ook eerlijk bekennen dat niet alles wat ze doen succesvol is. De partytrack ‘Yoko Ono’ blijft wat vlakjes en in vergelijking met andere nummers schiet deze wat tekort. Het start met een bijna hijgende hoge vrouwen stem die de naam zegt, tijdens het nummer doet ze dat nog een paar keer. Ik word er wat ongemakkelijk van. De riff is dan wel weer fijn.  

Bij het verder kijken op de tracklist zie ik ‘No One Dies A Vrigin’ staan. De alarmbellen rinkelen, laat die vrouw van een paar nummers terug niet nog een keer wat zeggen. Gelukkig bleek zij ingehuurd voor één track. Het is een stevige rocker zoals we die van de band kennen. Wederom een refrein wat je niet uit je kop krijgt. Ook een ideale tekst, zeker in deze tijd, om mee te schreeuwen: ”No one dies a virgin, in the very end life f*cks us all”.  

Ook aan powerballads geen gebrek. ‘Gone For Good’ is daarin de bovenliggende. Wederom is hier een zin te vinden die je niet, niet mee kunt zingen. Aansteker de lucht in, stembanden aan het werk en genieten.  

Met ‘Good Life’ heb je een nummer wat misschien door de huidige omstandigheden een bepaalde snaar kan raken, waar het in normale tijden wellicht een oké nummer zou zijn geweest. Om opnieuw de tekst te citeren: “Everybody’s yearning for a good life, everybody’s longing for a good life.” De gastartiesten hebben in dit nummer ook echt wel hun meerwaarde. Tevens een Nederlands tintje, aangezien onze eigen Charlotte Wessels (ex-Delain) hier meedoet.  

We kunnen dus stellen dat Kissin’ Dynamite wederom een zeer solide plaat aflevert. Een plaat die je even de misère laat vergeten en je laat meeblèren of je nu wilt of niet. Ze blijven groeien en worden steeds bekender buiten Duitsland. Dat was slechts een kwestie van tijd, maar met dit nieuwe ‘Not The End Of The Road’ maken ze hopelijk weer een stap naar meer internationaal publiek. Voor de party rocker een absolute must! (85/100) (Napalm Records)  

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ