CD van de Week: Inglorious – We Will Ride

Facebookrssmail

Vlak na de release van het derde album ‘Ride To Nowhere’ in 2019, blijven frontman en zanger Nathan James en drummer Phil Beaver alleen achter bij de Britse hardrockband Inglorious.

Hun bassist en 2 gitaristen zijn namelijk gelijktijdig uit de band gestapt. Echte redenen worden er niet gegeven, dus we houden het maar op ‘Musical Differences’ , wat snel wordt geroepen als er bonje in de tent is. Gelukkig weet de band zich snel te herpakken middels de komst van de drie vervangers, basgitarist Vinnie Colla, en de twee gitaristen Danny Dela Cruz en Dan Stevens. Liefhebbers van deze band hoeven zich verder zeker geen zorgen te maken want de band blijft gelukkig doen wat ze altijd gedaan heeft, namelijk het spelen van ‘Modern Classic Rock en Hardrock’.

De band levert middels ‘We Will Ride’ weer een meer als goed album af, met ook dit keer weer een hoofdrol voor zanger Nathan James. Wat heeft deze gast een sterke en soulvolle rockstem zeg. Luister voor de aardigheid ook eens het album ‘Scorpions Revisited’ van Uli Jon Roth waar James de zang voor zijn rekening neemt! Prachtig

Het album opent met ‘She Won’t Let You Go’ wat al eerder uitkwam als de single van het album. Heerlijk vette gitaar riff en erg sterke zang. We weten gelijk wat we kunnen verwachten. ‘Messiah’ volgt, eigenlijk van het zelfde laken een pak, heerlijk melodieus en rockend nummer met weer heerlijke en krachtige uithalen van Nathan James. Opvallend is ook dat het album lekker fris gemixt is en elk instrument los van elkaar zeer goed te horen is!

‘Medusa’ is een ruige bluesy track met de slide- guitar van Danny De La Cruz in de hoofdrol, het nummer heeft een lekker catchy refrein, waardoor het gelijk blijft hangen.

Met de track ‘Eye Of The Storm’ worden we verwend met een prachtige power ballad, waarbij de naam van een zekere Glenn Hughes me een paar maal door het hoofd schiet, kwaliteit dus. ‘We Will Ride’ bevat een paar heerlijk rockende hardrock tracks als ‘Cruel Intensions’, ‘Do You Like It’ , ‘Misery’ en ‘God Of War’. Middels ‘He Will Provide’ wordt een erg ruig Ozzy Osbourne sfeertje neergezet, zelfs de zang komt erg in de buurt, maar hoogtepunt blijkt toch wel afsluitende titelnummer ‘We Will Ride’. Een heerlijk opbouwend en naar een climax toewerkend nummer.

Inglorious mag best als een goed voorbeeld gezien worden, als een band die de mogelijk in handen heeft om in het vaarwater te geraken van hun grote Britse voorbeelden als een Bad Company, Deep Purple, Led Zeppelin of een wat jongere band: Thunder. Toch heeft Inglorious een eigen sound te pakken, wat de band natuurlijk siert. Prachtig dat nog zulke soorten bands opkomen in die alsmaar lastig wordende muziek scene. Het is een band met een groot toekomst perspectief, en heeft met dit nieuwe album een top hardrock album in hun handen ! Liefhebbers van melodieuze hardrock, en stevige Classic Rock zijn eigenlijk verplicht om ‘We Will Ride’ een kans te geven. Hopelijk mag Inglorious ook weer snel op tournee, want dit is muziek die vooral live gezien en gehoord moet worden! Op hun website kwam ik de volgende tekst tegen;  ‘This is Gloriously Inglorious Perfection !!’ en hier is eigenlijk geen speld tussen te krijgen!  Hele dikke aanrader! (90/100)(Frontiers Music)

Tracklist

01. She Won’t Let You Go

02. Messiah

03. Medusa

04. Eye Of The Storm

05. Cruel Intensions

06. Misery

07. Do You Like It

08. He Will Provide

09. We Will Meet Again

10. God Of War

11. We Will Ride

Line up

Nathan James – Lead Vocals

Danny De La Cruz – Guitar

Dan Stevens – Guitar

Vinnie Colla – Bass Guitar

Phil Beaver – Drums

Rob Lindop – Piano/keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ