Grave Digger – Symbol Of Eternity

Facebookrssmail

Grave Digger is naast onder andere Accept één van de bands die aan de wieg stond van de heavy metal scene in Duitsland. Na ruim 40 jaar bestaan ze nog altijd en heeft de groep onlangs het 21e studioalbum ´Symbol Of Eternity´ uit. Hierop wordt al snel duidelijk dat ietwat gas terug nemen in verband met de leeftijd nog lang niet aan de orde is.

Zouden ze dan met een albumtitel als ´Symbol Of Eternity´ verwijzen naar zichzelf? Met vier decennia op de teller mag dat onderhand wel toch? De titeltrack is een van de tragere tracks en één van de langste met net wat meer dan vijf minuten op de teller. De riff neigt meer naar de heavy rock dan naar de bombastische heavy metal waar Grave Digger om bekend staat.

Met album opent met twee van de sterkste tracks op het album. Of ja, zo zie ik het. Het album opent officieel met het intro ‘The Siege Of Akkon’. Daarna komen de snelle, pompende nummers ‘Battle Cry’ en ‘Hell Is My Purgatory’. Prima hooks in de refreinen waardoor ze sneller blijven hangen.

Na een paar degelijke, maar vrij vlakke nummers komt er met ‘Sky Of Swords’ weer wat voorbij waar je even wat beter voor gaat zitten. Met name wordt dit veroorzaakt door het intro met de twin guitars en drumwerk. Daarna volgt een lekkere riff, zodra de zang erbij komt wordt het dan wel weer veel van hetzelfde.

Als bonustrack vinden we nog een cover van een Griekse zanger. Prima keuze om het nummer ‘Hellas Hellas’ er inderdaad als bonus op te zetten. Echt een toevoeging aan het album zelf is het niet. Leuke cover, zo horen we de band ook eens in een andere taal. Een extraatje op het net iets te lange album.

Het ‘’probleem’’ wat ik met Grave Digger heb is dat het allemaal gewoon goed klinkt, maar dat ik in mijn vrije tijd, weinig tot geen Grave Digger draai. Ik durf de vinger er niet op te leggen want dit nieuwe ‘Symbol Of Eternity’ is een degelijke, maar betrap mij weer dat ik hem na een paar beurten weer even genoeg heb gehoord. (71/100) (Rock Of Angels Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ