Rock muziek op je gitaar leren spelen

Facebookrssmail

Rockmuziek is tegenwoordig een van de populairste muziekgenres. Als je een fan bent van rockmuziek, kan het leren spelen ervan op je gitaar een geweldige manier zijn om je vaardigheden te verbeteren en nog meer van je favoriete deuntjes te genieten.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het leren spelen van rockmuziek op je gitaar. Ten eerste moet je de juiste gitaar kiezen. Een solid body elektrische gitaar is meestal de beste keuze voor rockmuziek. Je moet er ook voor zorgen dat je de juiste versterker en pedalen hebt om het geluid te krijgen dat je wilt.

Als je eenmaal de juiste uitrusting hebt, moet je wat basis gitaartechniek leren. Als je een complete beginner bent, kun je beginnen met het nemen van online gitaarlessen. Zelfs als je een ervaren speler bent, kun je je vaardigheden bijspijkeren door het volgen van online lessen met HD video’s en protabs om makkelijk mee te spelen met rock nummers.

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, moet je gaan oefenen. Een metronoom kan een handig hulpmiddel zijn om je in de maat te houden. Je moet ook oefenen met een band of achtergrondtracks om te wennen aan het spelen met anderen.

Naarmate je vaardiger wordt in het spelen van rockmuziek op je gitaar, zul je willen gaan experimenteren met verschillende technieken. Je kunt leren leadgitaar of ritmegitaar te spelen, of je kunt je richten op het ontwikkelen van je eigen stijl. De sky is the limit als het gaat om rockgitaar spelen, dus veel plezier en wees creatief!

Hard Rock en Metal Liedjes voor de Gitaar

Als het om de gitaar gaat, zijn er maar weinig genres die kunnen tippen aan de kracht en intensiteit van hardrock en metal. Van de begindagen van Black Sabbath en Led Zeppelin tot de moderne klanken van Metallica en Megadeth, de gitaar heeft altijd voorop gestaan in deze muziek. Voor veel gitaristen is het spelen van hardrock en metal de ultieme uitdaging. De snelle tempo’s, agressieve ritmes en scheurende solo’s kunnen zelfs voor de meest ervaren spelers ontmoedigend zijn. Maar er is ook een zekere voldoening als je die perfecte riff of solo speelt. Als je hardrock en metal aan je gitaarrepertoire wilt toevoegen, dan hebben wij een oplossing voor je. Hier zijn 10 van onze favoriete hardrock en metal nummers voor de gitaar.

 1. ‘Ace of Spades’ van Motörhead
  Dit klassieke nummer van Motörhead is het perfecte nummer voor elke gitarist die zijn shred on wil halen. De snelle riffs en solo’s laten je bloed zeker pompen, en de algehele energie van het nummer zal je zeker in vuur en vlam zetten.
 2. ‘Crazy Train’ van Ozzy Osbourne
  Een van de meest iconische hardrocknummers aller tijden, ‘Crazy Train’ bevat het meest memorabele gitaarwerk van de grote Randy Rhoads. Van de openingsriff tot de scheurende solo is dit nummer een must voor elke gitarist.
 3. ‘Enter Sandman’ van Metallica
  Metallica is een van de meest invloedrijke metalbands aller tijden, en ‘Enter Sandman’ is een van hun meest iconische nummers. De hoofdriff is onmiddellijk herkenbaar, en het nummer bevat enkele van de meest indrukwekkende gitaarwerken van de band.
 4. ‘Paranoid’ van Black Sabbath
  Black Sabbath is de band waarmee het allemaal begon, en ‘Paranoid’ is hun meest iconische nummer. De hoofdriff is een van de meest herkenbare in de hele rockmuziek, en de solo is een echte gitaarklassieker.
 5. ‘Sad but True’ van Metallica
  Dit langzamere nummer van Metallica’s titelloze album bevat wat van het meest sfeervolle gitaarwerk van de band. De hoofdriff is griezelig en onvergetelijk, en de solo is absoluut shredding.
 6. ‘Seek & Destroy’ van Metallica
  Dit is nog zo’n klassiek nummer van Metallica, en het bevat enkele van de zwaarste riffs van de band. De hoofdriff laat je hoofd zeker schudden, en de solo is pure gitaar chaos.
 7. ‘The Trooper’ van Iron Maiden
  Iron Maiden is een van de populairste metalbands aller tijden, en ‘The Trooper’ is een van hun meest iconische nummers. De hoofdriff is onmiddellijk herkenbaar, en het nummer bevat enkele van de meest indrukwekkende gitaarwerken van de band.
 8. ‘Welcome to the Jungle’ van Guns N’ Roses
  Guns N’ Roses is een van de meest iconische hardrockbands aller tijden, en ‘Welcome to the Jungle’ is hun meest iconische nummer. De hoofdriff is onmiddellijk herkenbaar, en de solo is pure gitaarmayhem.
 9. ‘Whole Lotta Love’ van Led Zeppelin
  Led Zeppelin is een van de meest invloedrijke rockbands aller tijden, en ‘Whole Lotta Love’ is hun meest iconische nummer. De hoofdriff is onmiddellijk herkenbaar, en de solo is pure gitaarmayhem.
 10. ‘You Shook Me All Night Long’ van AC/DC
  AC/DC is een van de populairste hardrockbands aller tijden, en ‘You Shook Me All Night Long’ is hun meest iconische nummer. De hoofdriff is onmiddellijk herkenbaar, en de solo is pure gitaarmayhem.
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ