For I Am King sluit release tour succesvol af in Baroeg

Facebookrssmail

Het is zaterdag 18 februari als For I Am King in Baroeg staat om de laatste show van de ‘Crown’ release tour te spelen, gepresenteerd door Submit Fest. Het album is ondertussen wellicht al een maand oud, maar het is zeker nog niet te laat om de release te vieren. Dit doet de band niet alleen; support op deze avond komt van Another Now en Reformist.

Reformist is er vanavond met een aangepaste lineup. Hun eigen leadgitarist zit thuis, maar gelukkig is Bas er om de dag te redden. Bass is er dan weer niet, aangezien ook de vaste bassist thuis zit, dus deze horen we vanaf een backing track (welke in het begin iets te luid is). De jonge band is lekker actief op het podium en weet zo het publiek wat langzaamaan binnendruppelt redelijk mee te trekken. Als kers op de taart spelen de heren hun single ‘Oblivion’, die pas aankomende vrijdag uitkomt.

De volgende band op het podium is Another Now. De Eindhovense groep heeft al vaker op events van Submit Fest gespeeld, en met een goede reden. De moderne elektronische metalcore van de band slaagt er altijd in om het publiek aan het bewegen te krijgen, en ook deze avond is geen uitzondering. Het vijftal is erg actief op het podium en wordt ondersteund door een uitstekende lichtshow terwijl de heren door hun set heen razen.

Een snelle ombouw later betreed For I Am King het podium, één gitarist lichter in verband met een net geboren baby. De band weet het opgewarmde publiek snel mee te trekken en is duidelijk in goede vorm vanavond. Ook het geluid en de lichtshow zijn piekfijn in orde. In de set van ongeveer een uur brengt de band vooral materiaal van het nieuwste album ‘Crown’, maar ook voor oudere nummers is er plek op de setlist.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ