Trastorned – Into the void        

Facebookrssmail

Zuid-Amerika, om precies te zijn, Chili, dan leert de praktijk dat daar uit afkomstige metal heel vaak furieus is. Het uit de hoofdstad Santiago afkomstige Trastorned voldoet moeiteloos aan die verwachting. In 2009 opgericht, maar na wat demo’s en singles verschijnt nu dan eindelijk hun eerste full-album. Furieus, omdat de band blackened thrash maakt volgens het gerenommeerde Metal Archives.

Bij het beluisteren van het slechts een half uur durende album valt al snel op, dat Trastorned thrash speelt, van blackened valt niets te herkennen. Trastorned valt volgens de bio van de platenmaatschappij te rubriceren als een Bay Area-band in de stijl van Violence en Forbidden, zelf herken ik er ook Atrophy in. Met de benaming thrash doen we de band wel wat tekort, want hun thrash zou ook als technische thrash betiteld kunnen worden, want ondanks het veelal hoge tempo bedienen de Chilenen zich namelijk veelal van ingewikkelde ritmes en breaks met felle en puntige riffs en fraaie gitaarsolo’s. Minpunt van het album wordt op een gegeven moment, dat alle nummers op dezelfde staccato wijze gezongen worden, waardoor de nummers toch wat op elkaar gaan lijken. Jammer is ook, dat er op een al relatief kortdurend album een instrumentaaltje staat, wat niets toevoegt. Uitschieters zijn er niet te noemen, de nummers ontlopen elkaar niet veel.

Na een half uur is de koek al op, dit debuut smaakt al met al naar meer. Met een wat afwisselender zang zal een volgend album beter tot zijn recht komen. (82/100) ( Dying Victims Productions )

Bandleden:

Fist Banger Lonza                           –             Vocals

Felipe Gonzalez                              –             Guitars

Fabina Pina                                      –             Guitars

Rowan Roodbaert                          –             Bass

Adrian GSC                                      –             Drums

Tracklist:

1                 Witch hunt

2                 Metal violence

3                 Black fire

4                 Miasma of death

5                 Into the void

6                 Dreadful fate (interlude)

7                 Insanity

8                 Reborn through hate

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ