Rob Orlemans & Half Past Midnight- Shake them down

Facebookrssmail

Rob Orlemans & Half Past Midnight is een bluesrock power trio uit Nederland. Deze enthousiaste band staat regelmatig op bluesfestivals. Hun nieuwste album heet ‘Shake Them Down’. Hierop staan 12 studionummers, waaronder een cover van Alvin Lee. Bovendien zijn er twee live bonustracks.

‘Boogie On Down The Line’ heeft een pakkend intro. Het licht ruwe randje op Robs stem sluit aan bij de muziek. Deze openingstrack heeft diverse leuke wendingen en natuurlijk volop heerlijk gitaarspel. De ritmesectie maakt het geheel compleet, deze bestaat uit bassist Ernst van Ee, en drummer Piet Tromp. Het intro van ‘Into The Night’ is weer anders, maar de heerlijke vibe van de muziek blijft bestaan. Het geluid is wel iets aan de doffe kant. Storend is dit niet, want het mag wel bij deze old school bluesrock. Rob scheurt er lekker doorheen met zijn gitaar. Ik schroef het volume nogmaals op. Stilzitten is bijna onmogelijk, vooral bij het pakkende ‘Never Be Ready’.

‘Honkin’ To The Blues’ is opzwepend, ook hier is de balans tussen gitaarspel en ritmesectie goed. Er zijn ruim voldoende wendingen en/of variaties in de muziek. Vlak voor het einde is er nog een verrassende wending. De nummers zijn dus goed opgebouwd. De teksten zijn soms wat clichématig, maar dat zorgt er wel voor dat je makkelijker mee zingt. Je voelt dat deze nummers live voor een goede sfeer zullen zorgen, want je beweegt vanzelf mee met de flow van de muziek. Vocale delen worden prima afgewisseld met aangename instrumentale delen, waar het gitaarspel van Rob mooi tot zijn recht komt. ‘Give That Thang To Me’ is een stampend blues rock nummer met leuke wendingen. De opbouw naar het einde voelt bijna alsof je bij een live concert bent.

Je hoort en voelt meteen de passie waarmee ‘Song For Erik’ gespeeld is. Even lijkt de muziek tegen elkaar in te gaan, maar het evenwicht van dit bijzondere, instrumentale nummer blijft bestaan. Het orgelspel in ‘Nadine’ smelt mooi samen met zang en muziek. Een deel van de percussie is snel en zacht. Dit is één van de nummers die zeker voor interactie met het publiek zal zorgen, thuis zing je bijna vanzelf mee. De ritme sectie heeft overal een mooi aandeel. Maar in ‘Love Like A Man’ komt hun inbreng helemaal goed naar voren. Dit is een prima cover met gaaf gitaarspel. De manier van zingen past bij het strakke ritme van ‘Moonlight Rumble’. Ook dit nodigt uit om mee te zingen.

‘Desire’ heeft een mooie melange van gitaarklanken. De tekst van dit korte nummer wordt half gesproken, half gezongen. Er volgen twee live bonustracks. Het geluid is iets te dof, maar je voelt de goede sfeer van hun live spel. Wie Rob al eens live heeft gezien, is bekend met de passie waarmee hij speelt. De toegankelijke nummers zijn opzwepend en blijven al snel in je hoofd kleven. Dit is heerlijke, goed opgebouwde muziek waar je naar blijft luisteren. (79/100) (Metal Horse Records Music&Medio/Coast To Coast)

Tracklist

 1. Boogie On Down The Line
 2. Into The Night
 3. Never Be Ready
 4. Honkin’ To The Blues
 5. A Dirty Shame
 6. Shake Them Down
 7. Give That Thang To Me
 8. Song For Erik
 9. Nadine
 10. Love Like A Man
 11. Moonlight Rumble
 12. Desire

Bonus tracks:

 1. JL Boogie (Live)
 2. Red Moon Rising (Live TV)

Lineup

 • Rob Orlemans – zang, gitaar
 • Ernst van Ee – drums
 • Piet Tromp – bas
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ